Το Gmail και το Drive θα επωφεληθούν από μια νέα εξαιρετικά πρακτική λειτουργία στο Android

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 2 Ιανουαρίου 2020 στις 12 ώρες και 57 λεπτά

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google ετοιμάζει μια νέα έκδοση του Gmail όπου τα συνημμένα που είναι αποθηκευμένα στο Drive θα εμφανίζονται ως μικρογραφία προεπισκόπησης. Αυτή η επιλογή εμφάνισης ανακαλύφθηκε σε έκδοση beta του προγράμματος-πελάτη αλληλογραφίας. Μια άλλη καινοτομία, που σχετίζεται με το εργαλείο σάρωσης Drive, ανακαλύφθηκε επίσης.

Τακτικά, η Google εμπλουτίζει τις εφαρμογές της, είτε σε υπολογιστή είτε σε Android. Πρόσφατα, η εταιρεία Mountain View εργάζεται για την τυποποίηση της εμπειρίας χρήστη σε όλες τις υπηρεσίες της. Η τυποποίηση που ακολουθεί το σχεδιασμό εφαρμογών, φυσικά, αλλά και μέσω της αμοιβαίας ολοκλήρωσης των υπηρεσιών. Αναζήτηση με Χάρτες. Χάρτες με Hangouts. Hangouts με Gmail. Gmail με Drive. Και τα λοιπά. Και φυσικά, αυτές οι ενσωματώσεις δοκιμάζονται πριν εφαρμοστούν στις εκδόσεις καταναλωτών που είναι διαθέσιμες στο Play Store.

Διαβάστε επίσης: Gmail: η σκοτεινή λειτουργία φτάνει στο Android 10, κατεβάστε το APK

Βρέθηκε ο ιστότοπος XDA Developers δύο νέα APK διατίθενται μόνο σε έκδοση beta. Το πρώτο αφορά το Gmail. Και το δεύτερο Drive. Εξερευνώντας αυτά τα δύο αρχεία, έχουν προκύψει δύο νέα πράγματα. Το πρώτο στο APK του Gmail. Και το δεύτερο στο αρχείο του Drive. Ακόμα κι αν δεν φέρουν επανάσταση στη χρήση του πελάτη email ή της διαδικτυακής υπηρεσίας αποθήκευσης, είναι δύο πολύ ενδιαφέρουσες λειτουργίες.

Το πρώτο είναι η τέλεια απεικόνιση της βελτίωσης της ολοκλήρωσης των υπηρεσιών μεταξύ τους. Το Gmail για Android είναι εμπλουτισμένο μεμια προεπισκόπηση των συνημμένων που είναι αποθηκευμένα στο Drive. Μέχρι τώρα, εάν θέλετε να συμπεριλάβετε έναν σε ένα email, η διεπαφή επιλογής αρχείων παρουσιάζει μόνο μια λίστα φακέλων και αρχείων (με την ημερομηνία της τελευταίας τροποποίησης). Η νέα έκδοση του Gmail παρουσιάζει τους φακέλους και τα αρχεία ως εικονίδιο. Και αν είναι δυνατή η προεπισκόπηση, εμφανίζεται για να διευκολύνεται η επιλογή του σωστού αρχείου. Λειτουργεί με όλους τους τύπους αρχείων που ήδη επωφελούνται από την προεπισκόπηση στην ειδική εφαρμογή.

Google Drive: σύντομα θα είναι τόσο καλός σαρωτής όσο το Acrobat;

Η δεύτερη καινοτομία που ανακαλύφθηκε, επομένως, απευθείας στην έκδοση Android του Google Drive. Και πιο συγκεκριμένα στο εργαλείο σάρωσης. Έχουν γίνει δύο αλλαγές. Πρώτα, Η σάρωση ισιώνει αυτόματα τα σαρωμένα έγγραφα έτσι ώστε να είναι ευθεία (που είναι πιο βολικό να το εκτυπώσετε για παράδειγμα). Αυτό το εργαλείο εμπνέεται σαφώς από πιο γνωστούς σαρωτές όπως το Adobe Acrobat. Στη συνέχεια, τα εικονικά κουμπιά για πρόσβαση στα εργαλεία τροποποίησης εικόνας απελάθηκαν στο κάτω μέρος της οθόνης, εκμεταλλευόμενος μια μικρή αναδιοργάνωση της διεπαφής. Επομένως, είναι πιο εύκολο να φτάσετε σε phablets.

Διαβάστε επίσης: Το Google Drive σας επιτρέπει πλέον να βλέπετε όλα τα αρχεία χωρίς σύνδεση στον ιστό

Αυτές οι λειτουργικές και εργονομικές καινοτομίες δεν είναι ακόμη προσβάσιμες στις γενικές εκδόσεις του Gmail και του Drive. Μπορεί να μην είναι ποτέ, εάν η Google δεν πιστεύει ότι έχουν επαρκές ενδιαφέρον. Ωστόσο, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να πετύχουν.

Πηγή: XDA Developers