Το Galaxy S11 θα έχει ένα υπέρυθρο φασματόμετρο: σε τι χρησιμεύει;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 10 Ιανουαρίου 2020 στις 11 ώρες 14 λεπτά

Το Galaxy S11 θα μπορούσε να ενσωματώσει έναν νέο αισθητήρα σχεδόν άνευ προηγουμένου σε ένα smartphone: ένα υπέρυθρο φασματόμετρο. Αυτή η οπτική συσκευή επιτρέπει τη διάσπαση του φωτός για να συναχθεί η χημική σύνθεση των αντικειμένων. Αυτό το φασματόμετρο θα τοποθετηθεί δίπλα στον αισθητήρα καρδιακού ρυθμού στο πίσω μέρος, υποδεικνύοντας χαρακτηριστικά υγείας και ευεξίας.

Πηγή: WIPO + Phonandroid

Ξέρετε, το 2019, η αγορά smartphone δεν ήταν ποτέ τόσο ώριμη και ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών ενισχύεται. Τα περισσότερα smartphone προηγμένης τεχνολογίας, ανεξάρτητα από το εμπορικό σήμα, προσφέρουν σήμερα το ίδιο σύνολο χαρακτηριστικών και είναι ολοένα και πιο δύσκολο για τους κατασκευαστές να ξεχωρίζουν. Αλλά με το S11 του – η ανάπτυξη του οποίου πρέπει να βρίσκεται σε αυτό το πολύ προχωρημένο στάδιο – η Samsung θα μπορούσε να ξεχωρίζει για την υγεία και την ευημερία.

Galaxy S11: τι γίνεται αν είχε ένα υπέρυθρο φασματόμετρο;

Η Lets Go Digital εντόπισε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Samsung που έχει κατατεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και με το WIPO: περιγράφει έναν νέο αισθητήρα φασματογραφίας υπέρυθρης ακτινοβολίας, ο οποίος μπορεί να ενσωματωθεί απευθείας σε κινητές συσκευές, όπως smartphone.

Αλλά σε τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια τέτοια συσκευή; Η φασματογραφία συνίσταται στη διάσπαση του φωτός που εκπέμπεται από ένα αντικείμενο για να συναχθεί η σύνθεσή του. Με τη διάσπαση του ανακλώμενου φωτός, κάποιος μπορεί πράγματι να ανιχνεύσει “τρύπες” στο φάσμα σε σύγκριση με το αρχικό φως – οπές που προδίδουν την απορρόφηση ορισμένων περιοχών συχνοτήτων λόγω της χημικής σύνθεσης του αντικειμένου.

Αυτό προτείνει δύο τύπους χρήσεων. Πρώτον, θα μπορούσε να σας επιτρέψει να λαμβάνετε ακριβείς διατροφικές πληροφορίες σχετικά με τα τρόφιμα χρησιμοποιώντας μόνο το smartphone σας. Μπορούμε επίσης να φανταστούμε τις λειτουργίες της υγείας, για παράδειγμα τη μέτρηση του σακχάρου στο αίμα.

Διαβάστε επίσης: Galaxy S11 – τετραπλός αισθητήρας φωτογραφιών 108 Mp και οπτικό ζουμ x5, εδώ είναι οι πιο πρόσφατες πληροφορίες

Απομένει να επιβεβαιώσουμε την παρουσία αυτής της σχεδόν νέας συσκευής σε smartphone. Δεν θα ήταν τόσο εκπληκτικό, επειδή υπάρχουν ήδη smartphone όπως το Changhong H2, που παρουσιάζονται στο περιθώριο της CES 2017, εξοπλισμένα με αυτήν την τεχνολογία. Το Changhong H2 μπορεί έτσι να σας πει εάν ένα φρούτο είναι αρκετά ώριμο, προτού το δοκιμάσετε.

Πηγή: Let’s Go Digital