Το Fujifilm μετατρέπει την κάμερά σας σε κάμερα web: βελτιώστε την ποιότητα βίντεο στο Zoom

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Fujifilm μόλις κυκλοφόρησε νέο λογισμικό που καθιστά εύκολη τη χρήση ορισμένων από τις κάμερές του ως κάμερα web. Μια απλή εγκατάσταση και χρήση εφαρμογής που έρχεται τη σωστή στιγμή σε μια εποχή που η τηλεδιάσκεψη είναι βασική.

CR: Joseph Chan / Unsplash

Η Fujifilm θέλει να παρέχει μια λύση για τη βελτίωση της ποιότητας εικόνας των βίντεο τηλεδιάσκεψης. Ο κατασκευαστής μόλις δημοσίευσε ένα εντελώς δωρεάν λογισμικό ονομάζεται απλά Fujifilm X Webcam. Σας επιτρέπει να συνδέσετε τη φωτογραφική σας μηχανή στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα απλό καλώδιο USB και να το χρησιμοποιήσετε ως κύρια κάμερα. Μια λύση που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα εικόνας βίντεο σε σύγκριση με μια απλή κάμερα 720p.

Για να διαβάσετε επίσης – Το ζουμ μεταβαίνει στην έκδοση 5.0: η ενημέρωση ενισχύει τελικά την ασφάλεια των συνομιλιών!

Αυτό το λογισμικό, το οποίο λειτουργεί μόνο στα Windows 10 προς το παρόν, είναι συμβατό με κάμερες “mirrorless” από την ιαπωνική μάρκα: προϊόντα από τη σειρά GFX, αλλά και τα X-H1, X-Pro2, X-Pro4, X-T2, X-T3 ή ακόμη και X-T4. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή απευθείας από τον ιστότοπο της Fujifilm. Ένα βίντεο εκμάθησης που μας δείχνει πώς να χρησιμοποιούμε καλά το λογισμικό έχει επίσης δημοσιευτεί από την εταιρεία.

Βελτιώστε την ποιότητα των συσκέψεων βίντεο

Σε αυτήν την περίοδο του coronavirus, οι συσκέψεις βίντεο μέσω εφαρμογών όπως το Zoom, το Google Meet ή το Microsoft Teams έχουν γίνει απαραίτητες. Δυστυχώς, η ποιότητα δεν είναι πάντα στο ραντεβού με συχνά κακής ποιότητας κάμερες. Είναι εκεί αυτή η νέα εφαρμογή μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όσοι θέλουν να μπουν στη ροή βίντεο μπορεί επίσης να ενδιαφέρονται. Η Fujifilm δεν είναι η πρώτη που κυκλοφόρησε λογισμικό αυτού του τύπου, καθώς υπάρχουν λίγα, Η Canon κυκλοφόρησε το EOS Webcam Utility, που προσφέρει λίγο πολύ το ίδιο πράγμα.

Θα σας ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσετε τέτοιο λογισμικό; Έχετε την απαραίτητη συσκευή για τη λειτουργία της; Ή, αντίθετα, μπορείτε να είστε ικανοποιημένοι με την κάμερα web; Πείτε μας στα σχόλια !