Το Free Mobile αυξάνει τις ταχύτητες 4G κατά 30% έως και 410 Mb / s

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Free Mobile μόλις ενεργοποίησε μια τεχνολογία, διαμόρφωση πλάτους τετραγώνου (256 QAM) στο δίκτυό της 4G. Αυτή η τεχνολογία καθιστά δυνατή την αύξηση των ταχυτήτων συγκεντρώνοντας το σήμα πολλών συχνοτήτων που καθιστά δυνατή την επίτευξη έως και 440 Mb / s σε 4G ++ ή 342 Mb / s σε 4G +. Η Free ανακοινώνει επίσης ότι το 60% των ιστότοπών της επιτρέπει πλέον συνδέσεις 4G ++.

Pixabay + Phonandroid

Το Free Mobile μόλις ενεργοποίησε μια νέα τεχνική διαμόρφωσης που ονομάζεται 256 QAM σε ολόκληρο το δίκτυό της. Συγκεκριμένα, αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την αύξηση των ταχυτήτων 4G, χωρίς ο χειριστής να χρειάζεται να εγκαταστήσει νέο εξοπλισμό – αρκεί να αλλάξει απλώς το σύστημα διαμόρφωσης συχνότητας. Το Free μπορεί επομένως να αυξήσει τις ταχύτητες 4G κατά μέσο όρο κατά 30% στο δίκτυο κεραιών της. Επομένως, ο ISP εμφανίζει τώρα μέγιστη θεωρητική ταχύτητα 440 Mb / s σε 4G ++ έναντι 337 Mb / s με τη διαμόρφωση 64 QAM που χρησιμοποιείται μέχρι στιγμής από το Free.

Το Free Mobile ενεργοποιεί το 256 QAM για να αυξήσει τις ταχύτητες του 4G

Το 4G ++ δεν είναι το μόνο που επωφελείται από αυτή τη διαμόρφωση 256 QAM, καθώς επιτρέπει βελτιώσεις στις ίδιες αναλογίες μέσω άλλων τύπων 4G με ή χωρίς συγκέντρωση συχνοτήτων στις ίδιες αναλογίες. Αυτή η νέα τεχνική διαμόρφωσης σήματος είναι επομένως εξαιρετική είδηση ​​για όλους τους συνδρομητές – αφού θα δουν βελτιώσεις χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν τίποτα από την πλευρά τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η τεχνολογία είναι λιγότερο συγχωρητική για ένα σήμα που είναι πολύ αδύναμο ή διαταραγμένο.

Διαβάστε επίσης: 5G – Το Free Mobile αρχίζει τελικά να δοκιμάζει το δίκτυο στη Γαλλία

Επιπλέον, το Univers Freebox σημειώνει ότι το 60% των ιστότοπων κεραιών Free Mobile προσφέρουν συνδεσιμότητα 4G ++. Το πρότυπο, που ονομάζεται επίσης 4G ++ UHD, εκτοξεύει ταχύτητες, συγκεντρώνοντας τρεις φορείς έναντι μόνο δύο για 4G +. Θεωρητικά, μπορεί να φτάσει έως και 500 Mb / s. Αλλά στην πραγματικότητα, οι χειριστές το χρησιμοποιούν γενικά περισσότερο για να προσφέρουν συνδεσιμότητα περίπου 300 Mb / s με πολύ πιο σταθερή ταχύτητα από ό, τι στις συνδέσεις 4G +.

Πηγή: Freebox Universe