Το Fortnite παραμένει ο βασιλιάς του Free-to-Play το 2019 σε όλα τα μέσα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Fortnite βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης των παιχνιδιών Free-to-Play ως προς τα έσοδα το 2019. Το παιχνίδι των Epic Games απέφερε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Free-to-Play αντιπροσωπεύει σχεδόν το 80% των εσόδων από ψηφιακά παιχνίδια κατά την ίδια περίοδο.

Η επιτυχία του Fortnite, είτε σε κινητό, υπολογιστή είτε σε κονσόλα, είναι αναμφισβήτητη. Και αυτό επιβεβαιώθηκε ξανά το 2019. Ένα από τα προειδοποιητικά σημάδια ήταν το κοινό του Blackout που σήμαινε, τον περασμένο Οκτώβριο, το τέλος της σεζόν 10 του παιχνιδιού από τα Epic Games: 4,5 εκατομμύρια θεατές στο YouTube, 1,5 εκατομμύρια στο Twitter και πάνω από ένα εκατομμύριο στο Twitter. Ένα από τα πιο δημοφιλή γεγονότα βιντεοπαιχνιδιών στην ιστορία.

Διαβάστε επίσης: Fortnite: Το κεφάλαιο 2 είναι τελικά διαθέσιμο, νέες δυνατότητες και πώς να κατεβάσετε το APK

Μια επιτυχία που επιβεβαιώνεται και στα οικονομικά μεγέθη. Η SuperData, θυγατρική του ερευνητικού ινστιτούτου Nielsen, δημοσίευσε μια μελέτη σχετικά με την αγορά ψηφιακών βιντεοπαιχνιδιών. Το τελευταίο αντιπροσωπεύει κύκλο εργασιών 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων (αύξηση 4%). Και περισσότερο από το 1% αυτού του ποσού δημιουργήθηκε από τη Fortnite. Πράγματι, σύμφωνα με το SuperData, η μάχη της Epic Games δημιούργησε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, τοποθετώντας τον για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

1ο Free-to-Play όλα τα μέσα σε συνδυασμό

Το ερευνητικό ινστιτούτο εξηγεί ότι αυτή η εξαιρετική απόδοση οφείλεται στον διαρκή ρυθμό των ενημερώσεων και των συνεργασιών. Αναφέρει συγκεκριμένα τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους The Avengers, Stranger Things ή Star Wars. Ωστόσο, αυτός είναι ένας μειωμένος κύκλος εργασιών, δεδομένου ότι Το Fortnite δημιούργησε 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018. Ωστόσο, αυτό το ποσό είναι αρκετό για να διατηρηθεί η πρώτη θέση στην κατάταξη Free-to-Play. Το Fortnite βρίσκεται μπροστά από το Dungeon Fighter Online από τη Nexon, το Honor of Kings (ονομάζεται επίσης Kings of Glory) από τα Riot Games, το League of Legends από την Tencent και το Candy Crush Saga από το King Digital.

Διαβάστε επίσης: Fortnite Κεφάλαιο 2: νέα όπλα, αποστολές και χάρτης

Το Fortnite το βοήθησε φυσικά Το Free-to-Play αντιπροσωπεύει περίπου το 80% των εσόδων που δημιουργήθηκαν το 2019 από άυλα παιχνίδια. Τα παιχνίδια για κινητά παραμένουν η κατηγορία που παράγει τα περισσότερα χρήματα σε αυτήν την αγορά: 53,6% του κύκλου εργασιών. Η κυριαρχία είναι ακόμη ισχυρότερη στο τμήμα Free-to-Play: 74%, χωρίς να υπολογίζεται το Fortnite το οποίο δεν μετράται, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του δεν προέρχεται από την έκδοση smartphone. Το ινστιτούτο εξηγεί ότι η άφιξη ισχυρών αδειών, όπως το Super Mario Kart και το Call of Duty Mobile, συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση αυτής της δεσπόζουσας θέσης.