Το Facebook Messenger σχεδιάζει να εμφανίζει διαφημίσεις στις συνομιλίες σας

Το Facebook Messenger σχεδιάζει να εμφανίζει διαφημίσεις στις συνομιλίες σας

Το Facebook σχεδιάζει να εμφανίζει διαφημίσεις στις ιδιωτικές σας συνομιλίες στο Messenger, αποκαλύπτει η ευρεσιτεχνία. Σύμφωνα με τα διαγράμματα, μια τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε πράγματι να σας προτείνει διαφημίσεις βάσει των όρων που προσδιορίζονται στις συνομιλίες σας.

Τον Απρίλιο του 2015, το Facebook υπέβαλε στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και το εμπορικό σήμα των Ηνωμένων Πολιτειών δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με τίτλο “Πρόσθετο εφαρμογής Messenger με δυνατότητα προβολής προσαρμοσμένων διαφημίσεων σε ένα νήμα συνομιλίας”, αναφέρετε τους συναδέλφους μας από το Mashable.

Διαβάστε επίσης: Το Facebook Messenger προσθέτει διαφημίσεις βίντεο μεταξύ των συνομιλιών σας

Facebook Messenger: η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να εισβάλει στις συνομιλίες σας με διαφημίσεις

Δημοσιεύθηκε την 1η Αυγούστου, περιγράφει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα πρόσθετο ικανό να προσθέτει στοχευμένες διαφημίσεις στη μέση των ιδιωτικών συνομιλιών των χρηστών του Διαδικτύου. Για τον προσδιορισμό των πιο σχετικών διαφημίσεων, μια τεχνητή νοημοσύνη θα αναλύσει το περιεχόμενο των μηνυμάτων σας. Συγκεκριμένα, εάν συζητήσετε με έναν φίλο που επιθυμεί το ταξίδι σας στην Ιαπωνία, η προσθήκη θα εμφανίσει την τιμή των πτήσεων προς την Αυτοκρατορία του Ανατέλλοντος Ηλίου. Ομοίως, εάν εξηγήσετε στον παραλήπτη σας ότι μπορεί να πεινάσετε, το Messenger ενδέχεται να εμφανίσει μια διαφήμιση για μια υπηρεσία παράδοσης πίτσας ή σούσι. Οι επιλεγμένες διαφημίσεις εξαρτώνται επίσης από τη γεωγραφική τοποθεσία του smartphone σας.

Επιπλέον, εξακολουθεί να είναι μόνο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το Facebook σκοπεύει πραγματικά να αναπτύξει αυτό το πρόσθετο στο μέλλον. “Συχνά υποβάλλουμε διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογίες που δεν έχουμε εφαρμόσει ποτέ” Το Facebook καθορίζει επίσης σε μια δήλωση στο Mashable. «Οι αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας δεν πρέπει να θεωρούνται ένδειξη μελλοντικών έργων. Δεν σκοπεύουμε να τοποθετήσουμε διαφημίσεις στις συνομιλίες » διασφαλίζει το κοινωνικό δίκτυο.

ΤΕΛΟΣ παντων, Το Facebook τοποθετεί ήδη πολλές διαφημίσεις εντός της εφαρμογής Messenger. Από τον Ιανουάριο του 2018, οι διαφημίσεις έχουν περάσει μεταξύ των συνομιλιών σας. Ίδια ιστορία στην εφαρμογή Facebook. Οι διαφημίσεις εμφανίζονται ήδη πριν και μετά από ένα βίντεο στη ροή ειδήσεων.

Πηγή: Mashable