Το Facebook Messenger εγκαινιάζει την πύλη ασφάλειας και απορρήτου

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Facebook Messenger εγκαινιάζει αυτήν την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019 μια πύλη για την ασφάλεια και το απόρρητο. Μέσω αυτού του κόμβου, οι χρήστες θα μπορούν να μάθουν μερικές συμβουλές και μεθόδους για την αποτελεσματικότερη προστασία των λογαριασμών και των προσωπικών τους δεδομένων.

Το Facebook Messenger εγκαινιάζει αυτήν την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019 μια νέα πύλη αφιερωμένη στην ασφάλεια και την προστασία του απορρήτου. Χάρη σε αυτόν τον κόμβο, οι χρήστες θα μπορούν να μάθουν λεπτομερώς πώς το κοινωνικό δίκτυο προστατεύει τους λογαριασμούς και τα προσωπικά τους δεδομένα.

Αρκετά βίντεο φροντιστηρίου είναι επίσης διαθέσιμα για να επισημάνουν πολλές δυνατότητες που είναι άγνωστες στον μεγαλύτερο αριθμό, όπως η ενεργοποίηση κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, για παράδειγμα (πρακτική για την επικοινωνία ευαίσθητων ή εμπιστευτικών δεδομένων χωρίς φόβο να τα βλέπουν να παρεμποδίζονται) ή τον αποκλεισμό και την αναφορά δεδομένων. «μια επαφή, μια ουσιαστική λειτουργία για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Για να διαβάσετε επίσης : Facebook Messenger – μια σοβαρή παραβίαση ασφαλείας που επιτρέπεται να ανακαλύψει με ποιον συνομιλείτε

Εκτός από αυτές τις λίγες συμβουλές, ο κόμβος παρέχει πολλές συμβουλές για την καλύτερη προστασία του λογαριασμού σας από πιθανές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και για πιο ασφαλή περιήγηση στο Διαδίκτυο.. Το Facebook εκμεταλλεύεται επίσης την ευκαιρία να εξηγήσει πώς το κοινωνικό δίκτυο αναγνωρίζει πλαστούς λογαριασμούς, κατεστραμμένους συνδέσμους και εικόνες και πώς καταπολεμά την παραπληροφόρηση και τα ψεύτικα νέα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εμφανίζεται ένα προειδοποιητικό μήνυμα σε κάθε δημοσίευση που περιέχει ψευδείς πληροφορίες.

Οι πιο περίεργοι από εσάς μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στον επίσημο ιστότοπο του Messenger. Ένα ολοκαίνουργιο τμήμα αφιερωμένο σε αυτά τα θέματα μόλις άνοιξε και περιέχει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες από το κέντρο της εφαρμογής. Μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και την υπόθεση του αγγελιοφόρου, το Facebook προσπαθεί να επαναφέρει την προστασία δεδομένων στο επίκεντρο της δράσης και της επικοινωνίας του. Είναι πολύ αργά για αυτό;

Πηγή: PhoneArena