Το Facebook χάνει χρήστες στη Γαλλία για πρώτη φορά

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Facebook δείχνει μείωση των χρηστών στη Γαλλία και τη Γερμανία το 2019, σύμφωνα με στοιχεία του eMarketer. Οι νέοι είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι για αυτήν τη μείωση των αριθμών χρηστών και επιλέγουν πλατφόρμες που ταιριάζουν καλύτερα – παρόλο που αυτές οι εφαρμογές ανήκουν μερικές φορές στο Facebook. Λιγότερο από ένα στα δύο άτομα αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το κοινωνικό δίκτυο στη Γαλλία το 2022.

Παρά τα πολλά σκάνδαλα που μαστίζουν την πρόσφατη ιστορία του, όχι μόνο το Facebook δεν έχει χάσει χρήστες – το δίκτυο έχει κερδίσει μερικά. Ωστόσο, η καμπύλη φαίνεται να αντιστρέφεται στη Γαλλία και τη Γερμανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του eMarketer έως το τέλος του 2019, το κοινωνικό δίκτυο θα έχει χάσει το 1,3% των χρηστών στη Γαλλία σε 27,6 εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου. Και τίποτα δεν δείχνει ότι αυτό θα αλλάξει: από το 2022, θα υπάρχουν και πάλι λιγότεροι Γάλλοι στο Facebook από το εξωτερικό.

Το κοινωνικό δίκτυο υφίσταται στην πραγματικότητα ένα παλιό φαινόμενο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα ενοχλητικά σκάνδαλα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το Facebook διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του: οι νέοι απλά δεν μπορούν πλέον να βρουν το δρόμο τους. Το Facebook έχει γίνει μια πολύ βασική πλατφόρμα, που σημαίνει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι συχνά κάνουν παρέα με τους γονείς τους. Απέναντι, υπάρχουν πιο εξειδικευμένα κοινωνικά δίκτυα που δεν εισβάλλονται από ενήλικες όπως το TikTok, το Snapchat ή το Instagram (που ανήκει στο Facebook).

Επιπλέον, το 2020, “Ο αριθμός των χρηστών Instagram κάτω των 25 ετών θα ξεπεράσει αυτούς του Facebook στην ίδια ηλικιακή κατηγορία, για πρώτη φορά.” Όλα δεν είναι, ωστόσο, τόσο σκοτεινά για το κοινωνικό δίκτυο του Mark Zuckerberg. Ακόμα και σε παρακμή, το Facebook παραμένει ένα πραγματικό πρόγραμμα περιήγησης: το 2020 θα παραμείνει σε χρήση από 27,5 εκατομμύρια Γάλλους, έναντι 17,4 εκατομμυρίων για το Snapchat, 15,9 εκατομμύρια για το Instagram και 4 εκατομμύρια για το Twitter.

Διαβάστε επίσης: Facebook – ο χρόνος που αφιερώνεται στο κοινωνικό δίκτυο καταρρέει υπέρ του Instagram

Σημειώνουμε επίσης ότι το Snapchat αναμένεται να είναι η ισχυρότερη ανάπτυξη το 2020: το eMarketer αναμένει ότι το κοινωνικό δίκτυο θα αυξηθεί κατά 17,8% σε δώδεκα σύντομους μήνες. Τι πιστεύετε για αυτά τα στοιχεία; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: eMarketer