Το Facebook, το Instagram και το Messenger είναι ακόμα εκτός λειτουργίας!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 29 Νοεμβρίου 2019 στις 13 ώρες και 32 λεπτά

Το Facebook, το Instagram και το Facebook Messenger βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Οι τρεις υπηρεσίες είναι προσωρινά απρόσιτες σε εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου. Μερικοί έχουν ακόμη αποσυνδεθεί από τους online λογαριασμούς τους. Η ομάδα της Καλιφόρνιας επιβεβαίωσε γρήγορα την ύπαρξη αποτυχίας.

Χάρτης διακοπής Instagram από τον ιστότοπο DownDetector

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, οι τρεις υπηρεσίες που ανήκουν στην εταιρεία Mark Zuckerberg έπεσαν κατανεμημένος στα μέσα του απογεύματος. Σύμφωνα με τον διαθέσιμο χάρτη στον ιστότοπο DownDetector, οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Ευρώπη. Επηρεάζονται ιδιαίτερα χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, το Βέλγιο και οι Κάτω Χώρες. Στη Γαλλία, οι δυσλειτουργίες εντοπίζονται κυρίως στο βορρά και στην περιοχή του Παρισιού.

Στο Twitter ή στο Reddit, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου ισχυρίζονται ότι έχουν έχουν αποσυνδεθεί από τον λογαριασμό τους. Άλλοι δεν μπορούν πλέον να δημοσιεύουν αναρτήσεις, είτε στο Facebook είτε στο Instagram, ή να στέλνουν μηνύματα στο Messenger. Από την πλευρά μας, αντιμετωπίζουμε επίσης προβλήματα με την ανανέωση της ροής ειδήσεων του Facebook ή του Instagram.

“Αδύνατο να σχολιάσετε, όπως, να μοιραστείτε, να συμμετάσχετε σε εκδηλώσεις” συνοψίζει έναν χρήστη στο DownDetector. “Δεν μπορώ να στείλω φωτογραφίες ή να απαντήσω στα μηνύματά μου στο Messenger”προσθέτει ένα άλλο. Αρκετές χιλιάδες αναφορές έχουν ήδη καταγραφεί από το DownDetector. Όπως συχνά, η αποτυχία δεν επηρεάζει όλους τους χρήστες. Μερικοί άνθρωποι καταφέρνουν να χρησιμοποιούν και τις τρεις υπηρεσίες χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Η συσκότιση του Facebook αποκαλύπτει πώς το κοινωνικό δίκτυο ερμηνεύει τις φωτογραφίες μας

Το Facebook επιβεβαιώνει τη διακοπή λειτουργίας

Χωρίς έκπληξη, το Facebook ανέβηκε γρήγορα για να καθησυχάσει τους χρήστες του. ” Γνωρίζουμε ότι ορισμένα άτομα δυσκολεύονται να αποκτήσουν πρόσβαση στην οικογένεια εφαρμογών Facebook ». Το Facebook εξηγεί σε μια δήλωση. «Εργαζόμαστε για να επαναφέρουμε τα πράγματα στο φυσιολογικό όσο το δυνατόν γρηγορότερα» υπόσχεται την αμερικανική εταιρεία. Στη συνέχεια, το Facebook ενημέρωσε τη σελίδα της ειδικής κατάστασης υπηρεσίας για να το δείξειένα “Η μεγάλη αποτυχία βρίσκεται σε εξέλιξη”.

Υπενθυμίζοντας, δεν είναι η πρώτη φορά που φέτος οι υπηρεσίες του ομίλου υπέστησαν σοβαρές δυσλειτουργίες. Ήταν ήδη πολλή ώρα διακοπής του Facebook, του Instagram και του Messenger τον Ιούλιο. Τον Μάρτιο, το Facebook αντιμετώπισε ακόμη και τη μεγαλύτερη διακοπή στην ιστορία του. Οι δυσλειτουργίες οφείλονταν σε αλλαγή διαμόρφωσης διακομιστή “, εξασφάλισε το κοινωνικό δίκτυο. Σας ενημερώνουμε το συντομότερο δυνατό για την κατάσταση του σφάλματος. Εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στο Facebook; Περιμένουμε την κατάθεσή σας στα σχόλια.

Κατανομή αγγελιοφόρων στο facebook
Χάρτης αποτυχίας του Facebook Messenger από τον ιστότοπο DownDetector
ανάλυση του facebook
Χάρτης διακοπής λειτουργίας στο Facebook