Το Facebook παραδέχεται ότι ακούει μηνύματα ήχου που ανταλλάσσονται στο Messenger

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Facebook παραδέχεται ότι έχει ακούσει τις φωνητικές συνομιλίες που ανταλλάσσονται μέσω της εφαρμογής Messenger. Σύμφωνα με πληροφορίες, έληξε αυτή η πρακτική την περασμένη εβδομάδα, μαζί με την Google και την Apple με τον Βοηθό και τον Siri.

Μετά τις κατηγορίες που ξεκίνησε από το Bloomberg, το Facebook κατέληξε να παραδεχτεί στο πρακτορείο ότι είχε ακούσει φωνητικά μηνύματα που ανταλλάσσονται μέσω της εφαρμογής Messenger. Η εταιρεία του Mark Zuckerberg προσέλαβε εκατοντάδες υπεργολάβους των οποίων η αποστολή ήταν να ακούσει αυτά τα ηχητικά μηνύματα και να τα μεταγράψει.

Facebook, όπως Google, Apple, Amazon και Microsoft

Το Facebook απάντησε διαβεβαιώνοντας ότι οι χρήστες των οποίων οι συνομιλίες κατασκοπεύτηκαν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους μέσω των ρυθμίσεων του Messenger. Η εταιρεία συμβουλεύει ότι όλα τα επηρεαζόμενα κλιπ ήχου έχουν ανωνυμοποιηθεί. Ο στόχος της λειτουργίας είναι να ελέγξει αν η Τεχνητή Νοημοσύνη του Facebook μπορεί να κατανοήσει σωστά τα φωνητικά μηνύματα που αποστέλλονται στην πλατφόρμα.

Το Facebook είναι επομένως ο τελευταίος γίγαντας που πήρε το χέρι του στην τσάντα με τέτοιες πρακτικές. Η Google και η Apple δεν ακούνε πλέον τις συνομιλίες σας μέσω του Βοηθού Google και του Siri μετά από μια παρόμοια διαμάχη. Το Amazon κάνει το ίδιο με την Alexa, επιτρέποντας στους χρήστες να απενεργοποιήσουν την ακρόαση και την ανάλυση των ερωτημάτων τους στις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Ditto για Microsoft, η οποία χειρίζεται συνομιλίες και αιτήματα Skype στην Cortana. “Όπως και η Apple ή η Google, παγώσαμε την πρακτική της αναπαραγωγής ηχογραφήσεων από ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα”λέει το Facebook, ο οποίος πρέπει να είχε αισθανθεί την παλίρροια και να προβλέψει προβλήματα για τον εαυτό του όταν η Google και η Apple πιάστηκαν από την περιπολία.

Διαβάστε επίσης: Πώς το Facebook κατασκοπεύει τους χρήστες Android με τη συμφωνία τους

Θα ήταν εδώ “Μόνο” μηνυμάτων ήχου, δεν (ακόμα) μιλάμε για συνομιλίες εκτός του πλαισίου του Facebook Messenger που έχουν καταγραφεί. Το Facebook έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί ότι κατασκοπεύει όλες τις κλήσεις που πραγματοποιούνται σε smartphone Android, καθώς και την ανάγνωση μηνυμάτων κειμένου. Υπήρχαν επίσης αμφιβολίες σχετικά με τη χρήση του μικροφώνου για τη λήψη ζωντανών συνομιλιών. Στη συνέχεια, ο Mark Zuckerberg αρνήθηκε εντελώς κατά την ακρόασή του από τη Γερουσία των ΗΠΑ στο πλαίσιο της υπόθεσης Facebook-Cambridge Analytica.

Πηγή: Bloomberg