Το Facebook κρύβει έναν μυστικό κωδικό στις φωτογραφίες σας για να σας κατασκοπεύει

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Facebook ενσωματώνει έναν μυστικό κωδικό σε φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο κοινωνικό δίκτυο, αποκαλύπτει ένας Αυστραλός ερευνητής στον κυβερνοασφάλεια. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, αυτές οι γραμμές κώδικα επιτρέπουν στον γίγαντα της Καλιφόρνιας να παρακολουθεί τις εικόνες μόλις κοινοποιηθούν εκτός του Facebook. Το κοινωνικό δίκτυο μπορεί επίσης να προσδιορίσει το όνομα του χρήστη του Διαδικτύου που μοιράστηκε πρώτα μια φωτογραφία.

“Το Facebook ενσωματώνει δεδομένα παρακολούθησης στις φωτογραφίες που ανεβάζετε” Ο Αυστραλός ειδικός στον τομέα της ασφάλειας πληροφορικής Edin Jusupovic στο λογαριασμό του στο Twitter. Μελετώντας τον κώδικα μιας φωτογραφίας που ανέβηκε στο κοινωνικό δίκτυο, παρατήρησε ένα “Διαρθρωτική ανωμαλία”, είναι “Μια ειδική οδηγία IPTC”. Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας στο Forbes, αυτή είναι μια οδηγία που επιτρέπει στα πρακτορεία ειδήσεων σε όλο τον κόσμο να διευκολύνουν την ανταλλαγή δεδομένων. Τα πρότυπα που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται μεταδεδομένα μεταφορτωμένων εικόνων προέρχονται από το Διεθνές Συμβούλιο Τηλεπικοινωνιών Τύπου (IPTC), μια κοινοπραξία.

Διαβάστε επίσης: πώς το Facebook κατασκοπεύει τους χρήστες Android με τη συμφωνία τους

Το Facebook προσθέτει έναν μυστικό κωδικό στις φωτογραφίες σας για να μπορείτε να τις παρακολουθείτε

“Αυτή είναι πιθανώς μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αυτός ο κρυμμένος κώδικας ήταν τελικά εύκολο να βρεθεί” εξηγεί ο Edin Jusupovic, πεπεισμένος ότι Το Facebook κρύβει άλλους μυστικούς κωδικούς του ίδιου είδους. “Το πιο ανησυχητικό πρόβλημα εδώ είναι ότι υπάρχουν ήδη μια ποικιλία προηγμένων τεχνικών για την έγχυση δεδομένων σε φωτογραφίες χρησιμοποιώντας στεγνογραφία, οπότε είναι αδύνατο να τα εντοπίσουμε.” υπογραμμίζει τον ειδικό σε ένα tweet. Είναι πράγματι δυνατό να αποκρύψετε οποιαδήποτε οδηγία στα μεταδεδομένα μιας εικόνας. Θα θυμόμαστε επίσης αυτό το κακόβουλο λογισμικό που κρύβεται σε μια δημοφιλή εικόνα που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

Σύμφωνα με τον Forbes, Το Facebook έχει ενσωματώσει τα δικά του μεταδεδομένα εντός των συνηθισμένων οδηγιών IPTC. Με αυτόν τον μυστικό κωδικό, το κοινωνικό δίκτυο αναγνωρίζει εύκολα τον κάτοχο των δικαιωμάτων μιας φωτογραφίας. Δεν είναι μόνο αυτό. Το Facebook είναι επίσης σε θέση να παρακολουθεί την πρόοδο μιας φωτογραφίας και τις ανταλλαγές μεταξύ χρηστών του Διαδικτύου. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Forbes πιστεύει ότι αυτά τα δεδομένα μπορούν θεωρητικά να επιτρέψουν στο Facebook να βελτιώσει τη στόχευση διαφημίσεων. «Το άτομο 1 έχει ανεβάσει πολλές πανομοιότυπες φωτογραφίες στο άτομο 2. Ας τους δείξουμε όλες τις ίδιες διαφημίσεις! ” συνοψίζει έναν αναλυτή που πήρε συνέντευξη από το Forbes.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook προχωρά γρήγορα για να υπερασπιστεί τις πρακτικές του κοινωνικού δικτύου. «Ο επισημασμένος κώδικας χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της φόρτωσης εικόνων σε smartphone και δεν σχετίζεται με το χρήστη που ανεβάζει τη φωτογραφία ή το άτομο που την βλέπει. Εγχύουμε επίσης κωδικούς που αποτελούν μέρος εργαλείων που έχουν αναπτυχθεί από τις ομάδες ασφαλείας μας για να μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε απάτες, όπως για παράδειγμα κλοπή ταυτότητας ” υπερασπίζεται τον εκπρόσωπο. Τι πιστεύεις για το γήπεδο του Facebook; Είναι νόμιμο να παρακολουθείτε φωτογραφίες χρησιμοποιώντας έναν μυστικό κωδικό; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Forbes