Το Facebook και η Ray-Ban θέλουν να “αντικαταστήσουν το smartphone” με γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Facebook ενώνει τις δυνάμεις του με την Ray-Ban και τη θυγατρική της Luxxotica για να αναπτύξει γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας. Το Facebook λέγεται ότι έχει θέσει ως στόχο τη δολοφονία του smartphone. Αυτά τα γυαλιά θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν το αργότερο το 2023 ή ακόμα και το 2025.

Phonandroid

Τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Ray-Ban συνδέονται με το Facebook; Αυτό φαίνεται να είναι καινούργιο μου για τον Mark Zuckerberg. Ο ιστότοπος CNBC αναφέρει ότι το Facebook λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια σε μια συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας στα εργαστήρια του Facebook Reality. Όμως, το έργο θα είχε πατήσει, προτού το κοινωνικό δίκτυο αποφασίσει να δημιουργήσει μια συνεργασία με την Luxxotica, μια θυγατρική της Ray Ban – τα διάσημα αμερικανικά γυαλιά.

Το Facebook και ο Ray Ban συνεργάζονται για να παρουσιάσουν γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας

Εσωτερικά, το έργο ονομάζεται Orion. Το Facebook έχει μεγάλες φιλοδοξίες για αυτό, καθώς ο στόχος δεν είναι τίποτα λιγότερο από την αντικατάσταση των τρεχόντων smartphone. Η συσκευή μπορεί να πραγματοποιεί κλήσεις, να εμφανίζει πληροφορίες σε μια μικρή οθόνη και ακόμη και να μεταδίδει ζωντανή ροή σε ό, τι βλέπει ο χρήστης στους ακόλουθους του. Δεν είναι καθόλου τρομακτικό. Για να αντικαταστήσει το πληκτρολόγιο και να σας επιτρέψει να ελέγξετε τη συσκευή, το Facebook βασίζεται σε έναν βοηθό οικιακής φωνής.

Αλλά αυτά τα γυαλιά έρχονται επίσης με ένα αξεσουάρ σε μορφή δακτυλίου, το οποίο χρησιμοποιείται σαν καντράν και επιτρέπει την εισαγωγή δεδομένων χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα κίνησης. Αυτή η συσκευή έχει τον κωδικό κωδικό Agios. Εκατοντάδες άνθρωποι εργάζονται σε αυτό το έργο. Και σύμφωνα με το CNBC, το Facebook ζήτησε από την Luxxotica να προετοιμάσει τη συσκευή από το 2023 έως το 2025.

Διαβάστε επίσης: Facebook – μια τεχνητή νοημοσύνη θα δημιουργήσει τον εικονικό σας χαρακτήρα από μια απλή φωτογραφία

Ωστόσο, ο ανταγωνισμός μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρός όταν κυκλοφορήσει αυτό το προϊόν. Γνωρίζουμε ότι η Apple εργάζεται επίσης σε μια πολλά υποσχόμενη συσκευή, και η Microsoft διαθέτει ήδη το HoloLens 2 της μάρκετινγκ – και ως εκ τούτου θα έπρεπε να έχει αποκτήσει κάποια γνώση όταν αυτά τα γυαλιά κυκλοφορούν μέσα σε αρκετά χρόνια.

Πηγή: CNBC