Το Facebook θα απαιτήσει μια selfie του προσώπου σας για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά σας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Facebook σύντομα θα χρειαστεί μια selfie του προσώπου σας από διαφορετικές οπτικές γωνίες για να επιβεβαιώσει το προφίλ σας. Το κοινωνικό δίκτυο δοκιμάζει μια νέα μέθοδο επαλήθευσης ταυτότητας που φαίνεται να χρησιμοποιεί μια τεχνική αναγνώρισης προσώπου για να ξεφορτωθούν ψεύτικους λογαριασμούς.

Το Facebook έχει σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως και μεταξύ αυτών είναι πολλοί ψεύτικοι λογαριασμοί. Το κοινωνικό δίκτυο είναι αποφασισμένο να φέρει τάξη στη βάση χρηστών του, καταδιώκοντας αυτόν τον τύπο προφίλ. Για να το επιτύχει, δοκιμάζει μια νέα μέθοδο επαλήθευση ταυτότητας που απαιτεί ζωντανό βίντεο του προσώπου σας από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Facebook: ένα βίντεο του προσώπου σας σύντομα χρειάστηκε για την επικύρωση του προφίλ σας

Η λειτουργία παρουσιάστηκε από την Jane Manchun Wong, μια προγραμματιστή που είναι πλέον γνωστή για τον εντοπισμό λειτουργιών που βρίσκονται υπό ανάπτυξη σε δημοφιλείς εφαρμογές. Στις 5 Νοεμβρίου, δημοσίευσε ένα GIF στον λογαριασμό της στο Twitter προσφέροντας μια προεπισκόπηση της νέας μεθόδου επαλήθευσης ταυτότητας. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από το Facebook.

Συγκεκριμένα, το κοινωνικό δίκτυο έχει αναπτύξει μια νέα διεπαφή που απαιτεί από τους χρήστες γυρίστε το πρόσωπό τους κουνώντας το κεφάλι τους προς όλες τις κατευθύνσεις στη μέση ενός κύκλου, όπως θα κάνατε κατά τη ρύθμιση του ξεκλειδώματος προσώπου στο smartphone σας. Ο στόχος είναι η απαγόρευση ψεύτικων λογαριασμών που χρησιμοποιούν ρομπότ, όπως εξηγεί το Facebook στον ιστότοπο Venturebeat ενώ αρνείται τη χρήση των τεχνολογιών αναγνώρισης προσώπου.

“Η μέθοδος χρησιμοποιείται για να προσδιοριστεί ότι είναι πράγματι ένα πραγματικό άτομο που χρησιμοποιεί έναν λογαριασμό και όχι ένα bot”, δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook. “Δεν χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου, αλλά απλώς ανιχνεύει τις κινήσεις του κεφαλιού και ελέγχει αν ένα πρόσωπο βρίσκεται στο βίντεο.” Επισήμως, τα δεδομένα σας δεν θα αποθηκεύονταν σε κανέναν διακομιστή. Απομένει να δούμε αν αυτή η δήλωση καλής πίστης θα είναι αρκετή για να πείσει όλους όσοι γνωρίζουν τη φήμη του κοινωνικού δικτύου.