Το Facebook θα έχει συμφωνία με την Apple και τη Samsung για να τους επιτρέψει την πρόσβαση στα δεδομένα τους

Το Facebook κυκλοφορεί ένα εργαλείο για τη μεταφορά όλων των εικόνων στις Φωτογραφίες Google

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση από τους New York Times, για πάνω από 10 χρόνια μέσω των συνεργασιών που έχει το Facebook με τουλάχιστον 60 κατασκευαστές συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Samsung, Amazon, BlackBerry και Microsoft, του κοινωνικού δικτύου μοιράζεται τις προσωπικές πληροφορίες των μελών της.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ξεκίνησε η ανταλλαγή πληροφοριών έτσι ώστε οι κατασκευαστές smartphone να επιτρέψουν την εύρεση πολλών από τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες του Facebook στις κινητές εκδόσεις του κοινωνικού δικτύου.

Το Facebook δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν συνεργασίες με ορισμένες εταιρείες smartphone και φορητών υπολογιστών. Ωστόσο, ο Ime Archibong, αντιπρόεδρος του Facebook, δήλωσε ότι οι συνεργασίες με κατασκευαστές συσκευών είναι χρήσιμες μόνο για να τους βοηθήσουν να παραδώσουν χρήστες. “τις καλύτερες δυνατές εκδόσεις της εμπειρίας στο Facebook” Οι παραγωγοί που έχουν συνεργαστεί με το κοινωνικό δίκτυο δεν έχουν πρόσβαση στην κατάσταση των σχέσεων μελών, της θρησκείας, της πολιτικής υποστήριξης, των επερχόμενων εκδηλώσεων και άλλων δεδομένων.

Επιβεβαιώνοντας ότι οι κατασκευαστές συσκευών σε συνεργασία με το Facebook έχουν ειδικά προνόμια που περιλαμβάνουν δεδομένα μελών, ένας δημοσιογράφος των New York Times συνδέθηκε στο Facebook μέσω της εφαρμογής Hub. Ήταν σε θέση να να πάρει πληροφορίες για 556 φίλους του. Αυτά τα δεδομένα περιελάμβαναν τις πολιτικές τους τάσεις, τη θρησκεία, την κατάσταση των σχέσεων και τυχόν επερχόμενα γεγονότα.

Με λίγα λόγια, μετά το σκάνδαλο Cambidge Analytica φαίνεται ότι πρόκειται να ξεκινήσει μια άλλη καταιγίδα στο κοινωνικό δίκτυο. Η δύναμη που έχει αναπτύξει ο Mark Zuckerberg όλα αυτά τα χρόνια, συλλέγοντας τα δεδομένα μας και μοιράζοντάς τα με τρίτες εταιρείες πίσω θα πρέπει να τρομάξει πολλούς. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δίνουν την παραμικρή προσοχή στα αναδυόμενα παράθυρα και στις προειδοποιήσεις απορρήτου σχετικά με τα δεδομένα τους.

VIA FONTE