Το Facebook θέλει να διαβάσει τις σκέψεις σας με ένα συνδεδεμένο βραχιόλι

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Facebook μόλις απέκτησε ένα stratup, CTRL-Labs, με σκοπό να σχεδιάσει ένα συνδεδεμένο βραχιόλι ικανό να διαβάσει τις σκέψεις σας αποκωδικοποιώντας τα σήματα που κυκλοφορούν στα νεύρα του καρπού σας. Προς το παρόν, το κοινωνικό δίκτυο περιγράφει το έργο του ως ένα είδος βελτιωμένου ποντικιού που θα διευκόλυνε, για παράδειγμα, την κοινή χρήση φωτογραφιών.

Pixabay + Phonandroid

Το Facebook γνωρίζει ήδη τα πάντα για εσάς. Σε κάθε περίπτωση τι αποκαλύπτει για το άτομο σας στο κοινωνικό δίκτυο. Αλλά αύριο, ίσως το Facebook να κάνει μια εισβολή στις σκέψεις σας επίσης. Το Facebook ανακοινώνει την απόκτηση των εργαστηρίων CTRL εκκίνησης και την ανάπτυξη ενός συνδεδεμένου βραχιολιού ικανού να διαβάσει τις σκέψεις σας, ή σε κάθε περίπτωση να κατανοήσει τις προθέσεις σας, αναλύοντας τα ηλεκτρικά σήματα που περνούν από τα νεύρα του καρπού σας.

Το Facebook αναπτύσσει ένα συνδεδεμένο βραχιόλι που διαβάζει τις σκέψεις σας

Η εταιρεία δεν είναι η μόνη που ενδιαφέρεται για τις διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής – σκέφτεται συγκεκριμένα το έργο Neuralink που χρηματοδοτείται από τον Elon Musk. Αλλά η προσέγγιση που ακολουθεί το Facebook δεν είναι επεμβατική (δεν θα είναι απαραίτητο να εμφυτευτεί τίποτα) και πιθανώς πιο περιορισμένη από την άποψη της πιθανότητας. Το Facebook Reality Labs, το οποίο τώρα θα έχει τον έλεγχο της εργασίας των CTRL-labs, εξηγεί την έρευνα “Περισσότεροι διαισθητικοί τρόποι αλληλεπίδρασης με συσκευές”.

Ο Andrew Bosworth, Facebook VP του VR / AR εξηγεί: “Έχετε νευρώνες στη σπονδυλική σας στήλη που στέλνουν ηλεκτρικά σήματα στους μυς του χεριού σας για να τους πείτε να κινούνται με συγκεκριμένους τρόπους, όπως το κλικ ενός ποντικιού ή το πάτημα ενός κουμπιού.” Και προσθέστε: “Το βραχιόλι θα αποκωδικοποιήσει αυτά τα σήματα και θα τα μεταφράσει σε ψηφιακό σήμα που μπορεί να κατανοήσει η συσκευή σας, δίνοντάς σας τη δύναμη να ελέγχετε την ψηφιακή σας ζωή.”

Διαβάστε επίσης: Απόρρητο – Το Facebook αποκλείει χιλιάδες εφαρμογές που θεωρούνται υπερβολικά ενοχλητικές

Σε χαρτί, η συσκευή είναι πολλά υποσχόμενη. Αλλά όταν ο Andrew Bosworth δίνει το όραμά του να χρησιμοποιήσει αυτό το βραχιόλι, το μέλλον ξαφνικά γίνεται δυσοίωνο: το βραχιόλι “Καταγράφει την πρόθεσή σας έτσι ώστε να μπορείτε να μοιραστείτε μια φωτογραφία με έναν φίλο σας με απαράδεκτη κίνηση ή απλά με την πρόθεση”. Με άλλα λόγια, εάν αυτό το είδος της συσκευής γίνει ευρέως διαδεδομένο, όλα όσα κάνετε στο κοινό στην πραγματική ζωή ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να καταλήξουν σε κοινωνικά δίκτυα χωρίς να το γνωρίζετε. Περιμένετε … πώς; Είναι ήδη η περίπτωση, πες μου !;