Το Facebook ετοιμάζεται ήδη να συγχωνεύσει το Instagram και το Messenger

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Facebook κάνει το πρώτο βήμα για τη συγχώνευση του Instagram και του Messenger. Η ενότητα άμεσων μηνυμάτων του Instagram ξαναγράφεται από την αρχή με τις ίδιες τεχνολογίες με το Facebook Messenger. Οι δύο εφαρμογές αναμένεται να συγχωνευθούν μέχρι το επόμενο έτος.

Οι χρήστες του Instagram θα μπορούν σύντομα να αλληλεπιδράσουν με τους χρήστες του Facebook Messenger. Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την ανακοίνωση της συγχώνευσης των δύο εφαρμογών με το WhatsApp. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Bloomberg, Facebook αναπτύσσεται μια νέα ενότητα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων για το Instagram που θα σήμαινε το τέλος της ανεξαρτησίας του. Σύντομα θα δημιουργηθεί μια μεγάλη πύλη που θα επιτρέπει στους χρήστες των δύο εφαρμογών να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Προς τη συγχώνευση των μηνυμάτων Instagram και του Facebook Messenger

Αυτές οι πληροφορίες δεν προκαλούν καθόλου έκπληξη. Από τη μία πλευρά, επειδή η συγχώνευση των μηνυμάτων Instagram, Messenger και Whatsapp επιβεβαιώθηκε από το Facebook νωρίτερα αυτό το έτος και θα τεθεί σε ισχύ το 2020. Μάθαμε επίσης αυτήν την εβδομάδα ότι το Facebook θα αλλάξει το όνομα WhatsApp και Instagam για να δείξει ότι αυτός που ελέγχει τις δύο εφαρμογές. Επομένως, όλα συγκλίνουν λογικά σε μια ενοποίηση των διαφόρων πλατφορμών της εταιρείας.

“Οι χρήστες πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε από τις εφαρμογές μας για να συνομιλούν με τους φίλους τους και να μπορούν να επικοινωνούν εύκολα και με ασφάλεια σε κοινωνικά δίκτυα”, δήλωσε συγκεκριμένα ο Mark Zuckerberg τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με το Bloomberg, η εκτέλεση του σχεδίου έχει ήδη ξεκινήσει με την επανεγγραφή του Instagram Direct με βάση την ίδια τεχνολογία με αυτή του Facebook Messenger. ο ο σχεδιασμός μηνυμάτων δεν πρόκειται να αλλάξει πολύ, αλλά η τελευταία τεχνολογία θα αναθεωρηθεί πλήρως » , εξηγεί τον ιστότοπο που βασίζεται σε εσωτερικές πηγές Facebook.

Δεν έχουν ακόμη φιλτραριστεί πληροφορίες σχετικά με το WhatsApp, αλλά η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων θα πρέπει επίσης να έχει δικαίωμα επανασχεδιασμού. Δεν θα εκπλαγούμε αν μάθουμε ότι θα ξαναγραφεί επίσης, κάτι που θα εξηγούσε τις πρόσφατες διαρροές σχετικά με μια νέα έκδοση του WhatsApp σε υπολογιστή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα από ένα smartphone. Για να είναι αυτό δυνατό, η εφαρμογή θα πρέπει να μπορεί να συγχρονίζει μηνύματα αμέσως στο Cloud, κάτι που δεν ισχύει επί του παρόντος, καθώς αποθηκεύονται τοπικά στο smartphone του χρήστη. Αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται αναγκαστικά μια πλήρη αλλαγή στη δομή του WhatsApp.

Πηγή: Bloomberg