Το Facebook διορθώνει το σφάλμα που ενεργοποίησε μόνιμα την κάμερα iPhone

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Facebook μόλις διόρθωσε το σφάλμα που ενεργοποίησε μόνιμα την κάμερα iPhone στο iOS 13.2.2. Μια ενοχλητική συμπεριφορά που είναι αδύνατη να αναπαραχθεί στο Android – καθώς αντηχεί με φήμες ότι το Facebook κατασκοπεύει τις φωνητικές συνομιλίες των χρηστών για να τους παρουσιάσει στοχευμένη διαφήμιση.

Πίστωση: Phonandroid

Ενημέρωση 14 Νοεμβρίου 2019

Το Facebook ανακοίνωσε χθες ότι είχε δώσει μια ενημέρωση στην Apple – η τελευταία φαίνεται να είναι ζωντανή στο App Store σήμερα το πρωί. Δεν φαίνεται να είναι πλέον δυνατή η ενεργοποίηση της κάμερας iPhone στο παρασκήνιο σύμφωνα με τις δοκιμές μας. Εδώ είναι αυτό που γράψαμε στην αρχική μας θέση από τις 12 Νοεμβρίου 2019:

Ένας Αμερικανός tweeter, Joshua Maddux, μόλις εντόπισε ένα εκπληκτικό και τρομακτικό σφάλμα που περιλαμβάνει iOS 13.2.2 και Facebook. Όταν ένας χρήστης ανοίγει την εφαρμογή, η εφαρμογή ενεργοποιεί διακριτικά την κάμερα και το μικρόφωνο. Ο χρήστης φαίνεται να το έχει παρατηρήσει κάπως τυχαία. Δείχνει σε ένα βίντεο πώς εκδηλώνεται το πρόβλημα: όταν ξεκινά την εφαρμογή και χειρίζεται τη διεπαφή με έναν συγκεκριμένο τρόπο, μπορούμε πράγματι να δούμε μέρος της προβολής της κύριας βιντεοκάμερας στο παρασκήνιο (η οποία εμφανίζεται στο η περίπτωση το χαλί του).

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι η εφαρμογή ενεργοποιεί αυτόν τον αισθητήρα όταν ο χρήστης δεν τον χρειάζεται εκ των προτέρων. Ο Joshua Maddux εξηγεί ότι κατάφερε να αναπαραγάγει αυτήν τη συμπεριφορά σε πέντε iPhone με iOS 13.2.2. Όχι όμως σε προηγούμενες εκδόσεις. Ανεξάρτητες πηγές επιβεβαιώνουν το σφάλμα και καθορίζουν ότι δεν μπορεί να αναπαραχθεί σε Android 10. Επιπλέον, τίποτα στο iOS δεν δείχνει ότι η βιντεοκάμερα χρησιμοποιείται – εκτός από την προβολή κάμερας που εμφανίζεται εν μέρει πίσω -σχέδιο.

Ωστόσο, είναι δυνατόν να αποτρέψετε τη λειτουργία της βιντεοκάμερας αφαιρώντας τα δικαιώματα από το Facebook.

Ένα πολύ ενοχλητικό σφάλμα

Φυσικά, το πρόβλημα εγείρει αμφισημία: η ανησυχία προέρχεται από ένα σφάλμα, αυτό είναι σίγουρο. Φαίνεται όμως περίεργο ότι η παρουσία ενός κώδικα που ενεργοποιεί τη βιντεοκάμερα κατά την εκκίνηση της εφαρμογής είναι καθαρά τυχαία.

Διαβάστε επίσης: Η Apple χλευάζει το Google και τη συλλογή προσωπικών δεδομένων στο Android

Και εδώ είναι που πηγαίνει άσχημα, γιατί για αρκετούς μήνες μια επίμονη φήμη υποδηλώνει ότι το Facebook πειράζει τους αισθητήρες του smartphone για να εγγράψει χρήστες χωρίς να το γνωρίζουν και να τους παρουσιάσει στοχευμένη διαφήμιση. Αβάσιμες κατηγορίες σύμφωνα με το Facebook – οι οποίες αναγκάζουν τακτικά το κοινωνικό δίκτυο να συνδυάζεται με αρνήσεις.

Πηγή: The Next Web