Το Facebook διέγραψε 5,4 δισεκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς το 2019

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Facebook έχει διαγράψει 5,4 δισεκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς από τις αρχές του 2019. Αυτό μαθαίνουμε από την τελευταία εξαμηνιαία έκθεση για τη διαφάνεια του κοινωνικού δικτύου που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019. Ένα άλλο στοιχείο προέρχεται από αυτό το έγγραφο, ο αριθμός αιτημάτων από κυβερνήσεις για πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.

Το Facebook δημοσίευσε την εξαμηνιαία έκθεση διαφάνειας την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019. Μαθαίνουμε ότι το κοινωνικό δίκτυο έχει διαγράψει τουλάχιστον 5,4 δισεκατομμύρια λογαριασμούς από τις αρχές του 2019. Υπήρχαν το ήμισυ περισσότεροι το 2018, με 2,1 δισεκατομμύρια στο μετρητή. Σε αυτήν την έκθεση, η αμερικανική εταιρεία λέει « έχουν βελτιώσει την ικανότητά του να εντοπίζει και να αποκλείει » Λογαριασμοί ” ψευδές ή καταχρηστικό ». Ορατή αποτελεσματική απόδοση. Το πρώτο τρίμηνο του 2019, το Facebook είχε ήδη εκκαθαρίσει τον ιστότοπό του από 2,2 δισεκατομμύρια ύποπτους λογαριασμούς.

Μετά το σκάνδαλο σχετικά με την παρέμβαση της Ρωσίας στο αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ το 2016, το Facebook ανέπτυξε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο για να πολεμήσει τα ψεύτικα νέα και την παραπληροφόρηση. Πιστεύουμε ιδιαίτερα την προσθήκη προειδοποίησης και τον εντοπισμό πλαστών ειδήσεων κατά τις εκλογικές περιόδους. Επιπλέον, πολλά θέματα ευπάθειας και ασφάλειας έχουν αναγκάσει το Facebook να αναθεωρήσει την πολιτική διαφάνειας. Από την υπόθεση Cambridge Analytica, η εταιρεία προσπαθεί να ξαναχτίσει την εικόνα της και για άλλη μια φορά να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη στους χρήστες της. Στις αρχές Νοεμβρίου, το κοινωνικό δίκτυο ενσωμάτωσε μια νέα πύλη αφιερωμένη στην ασφάλεια και το απόρρητο στο Messenger.

Διαβάστε επίσης: Η Γαλλία απαιτεί ακρόαση του Mark Zuckerberg για ψεύτικα νέα

Τα αιτήματα για κυβερνητικές διαβουλεύσεις εκρήγνυνται

Εκτός από τις διαγραφές λογαριασμών, το Facebook παρουσιάζει άλλα σημαντικά δεδομένα: τα κυβερνητικά αιτήματα για πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών αυξήθηκαν κατά 16% κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Αυτό αντιπροσωπεύει 128.617 επιπλέον αιτήματα σε σύγκριση με τους πρώτους έξι μήνες του 2018. Όπως αναφέρει το Facebook, αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός κρατικών αιτημάτων που καταγράφηκαν από τη δημοσίευση της πρώτης έκθεσης διαφάνειας το 2013.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπερισχύουν λογικά στην κατάταξη, με περισσότερα από 50.741 αιτήματα στον πάγκο μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2019. Σύμφωνα με το Facebook, τα περισσότερα από αυτά τα αιτήματα διατυπώνονται στο πλαίσιο δικαστικών ερευνών ή δικαστικών αποφάσεων. Στα δύο τρίτα αυτών των αιτημάτων, το κοινωνικό δίκτυο δεν έχει το δικαίωμα να προειδοποιεί τον χρήστη ότι τα δεδομένα του θα διαβιβαστούν στις αρχές.

Πηγή: TechCrunch