Το Facebook γενικεύει την αναγνώριση προσώπου: πώς να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Facebook ανακοίνωσε στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 αλλαγές σχετικά με την αναγνώριση των χρηστών στις φωτογραφίες: συγκεκριμένα, οι προτάσεις ετικετών εξαφανίζονται υπέρ της προαιρετικής αναγνώρισης προσώπου. Αυτό δεν είναι ενεργό από προεπιλογή, αλλά το Facebook παραμένει ασαφές σχετικά με την ακριβή χρήση του, το οποίο τώρα υπερβαίνει την απλή αυτόματη ετικέτα του προσώπου σας στις φωτογραφίες.

Το Facebook το ανακοίνωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα σε μια ανάρτηση ιστολογίου που γράφτηκε από τον ερευνητή τεχνητής νοημοσύνης Srinivas Narayanan: η αναγνώριση προσώπου στο Facebook εξελίσσεται. Μέχρι τώρα, το Facebook σάς επέτρεψε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη χρήση αυτής της αναγνώρισης για να προσθέσετε αυτόματα ετικέτες στις φωτογραφίες στις οποίες βρίσκεστε. Με την αναγνώριση προσώπου V2, είναι δυνατή η χρήση αναγνώρισης προσώπου για πολλές νέες χρήσεις για τις οποίες το Facebook είναι σε μεγάλο βαθμό ασαφές – εκτός από τις προτάσεις ετικετών.

Η αναγνώριση προσώπου του Facebook επεκτείνει τις χρήσεις του

“Αυτή η λειτουργία παρέχει έναν απλοποιημένο διακόπτη ON / OFF για ένα ευρύτερο φάσμα χρήσεων αναγνώρισης προσώπου, όπως σας βοηθά να προστατεύσετε την ταυτότητά σας στο Facebook.”, μαθαίνουμε. Αυτή η δυνατότητα δεν είναι ενεργή από προεπιλογή – το Facebook επιβλήθηκε πρόσφατα πρόστιμο από το FTC επειδή επέτρεψε την αναγνώριση προσώπου από προεπιλογή σε ορισμένους νέους λογαριασμούς στις ΗΠΑ: “Εάν δεν κάνετε τίποτα, η αναγνώριση προσώπου θα παραμείνει απενεργοποιημένη για εσάς”, υπογραμμίζει το κοινωνικό δίκτυο.

Επιπλέον, αυτή η λειτουργικότητα αντικαθιστά πλήρως τις προτάσεις ετικετών – οι οποίες επομένως περιλαμβάνονται σε αυτήν την παράμετρο. Επίσης, δεν είναι δυνατόν για άτομα κάτω των 18 ετών να το ενεργοποιήσουν.

Facebook: πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την αναγνώριση προσώπου

Γι’αυτό :

  • Κάντε κλικ στο μενού σε σχήμα chevron στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας Facebook
  • Κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις
  • Κάντε κλικ στο Αναγνώριση προσώπου στην αριστερή στήλη
  • Κάντε κλικ στο Επεξεργασία δίπλα Θέλετε το Facebook να μπορεί να αναγνωρίζει εάν εμφανίζεται σε φωτογραφίες ή βίντεο;
  • Επιλέγω Ναί ή Οχι για να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε την αναγνώριση προσώπου

Λάβετε υπόψη ότι σε περίπτωση απενεργοποίησης, το μοντέλο AI που χρησιμοποιείται για την ταυτοποίησή σας θα καταργηθεί και το κοινωνικό δίκτυο δεν θα χρησιμοποιεί πλέον αναγνώριση προσώπου για να σας αναγνωρίσει ή να προτείνει την ταυτότητά σας στους φίλους σας. Έχετε ενεργοποιήσει ή απενεργοποιήσει την αναγνώριση προσώπου στο Facebook; Τι νομίζετε ? Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Facebook