Το Facebook αποκλείει τώρα χρήστες που μοιράζονται τους συνδέσμους The Pirate Bay, ακόμη και ιδιωτικά

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Facebook αποκλείει τώρα χρήστες που μοιράζονται συνδέσμους σε ιστότοπους πειρατών, ακόμη και ιδιωτικά – πιο πρόσφατα αυτούς από το The Pirate Bay. Ένα μήνυμα σφάλματος εμφανίζεται τώρα αμέσως όταν προσπαθείτε να εισάγετε συνδέσμους προς την πλατφόρμα στο κοινωνικό δίκτυο.

Το Facebook προχωράει ενάντια σε πειρατικούς ιστότοπους και τώρα απαγορεύει όλο και περισσότερα ονόματα τομέα από την πλατφόρμα του. Τώρα κάθε κοινή χρήση συνδέσμου προς ιστότοπους που αναφέρονται ως πειρατές οδηγεί σε μήνυμα σφάλματος “Δεν μπορείτε να μοιραστείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Δεν ήταν δυνατή η κοινή χρήση της ανάρτησής σας, επειδή αυτός ο σύνδεσμος παραβιάζει τα Πρότυπα κοινότητας ».

Το Facebook εμφανίζει μήνυμα σφάλματος κατά την προσπάθεια κοινοποίησης των συνδέσμων The Pirate Bay

Αυτός ο αποκλεισμός υπάρχει παντού, δηλαδή στον τοίχο σας, στους τοίχους φίλων, στις ομάδες, αλλά και στα ιδιωτικά μηνύματα, συμπεριλαμβανομένων των συνομιλιών στο Facebook Messenger. Οι αναφορές του Torrent Freak επισημαίνουν ότι επιτίθεται στο Facebook ενάντια στην κοινή χρήση συνδέσμων πειρατών για αρκετές εβδομάδες, σημειώνοντας με μια υπόδειξη διασκεδαστικού ότι οι σύνδεσμοι Pirate Bay παραμένουν επιτρεπτοί.

Αρκετά ονόματα τομέα έχουν αποκλειστεί για λίγες μέρες (συμπεριλαμβανομένων, για παράδειγμα, των συνδέσμων στο 1337x.to) και πιο πρόσφατα του Pirate Bay, μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου σχετικά με το Torrent Freak. Άλλοι ιστότοποι θα πρέπει επίσης να προστεθούν σταδιακά στη λίστα. Αυτός ο αποκλεισμός δεν επηρεάζει μόνο τους συνδέσμους σε πειρατικές καταχωρήσεις σε αυτούς τους ιστότοπους, αλλά και τους απλούς συνδέσμους προς την αρχική σελίδα.

Υπάρχει μια μυρωδιά ειρωνείας σε αυτήν την ιστορία. Πριν από δέκα χρόνια, το The Pirate Bay αποφάσισε να ενσωματώσει, στο μοντέλο πολλών νομικών ιστότοπων, ένα κουμπί “Κοινή χρήση στο Facebook”. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε έναν πειρατικό ιστότοπο έκανε τους κατόχους δικαιωμάτων να αντιδράσουν. Το οποίο οδήγησε πολύ γρήγορα το κοινωνικό δίκτυο του Mark Zuckerberg να παροτρύνει τους υπευθύνους της πλατφόρμας να αφαιρέσουν αυτό το κουμπί.

Διαβάστε επίσης: Παράνομη λήψη – Ο πειρατής κόλπος απειλείται από μαζικό αποκλεισμό

Ο Πειρατικός Κόλπος τότε δεν ήταν πολύ συνεργάσιμος, το Facebook αποφάσισε να αποκλείσει για πρώτη φορά τους συνδέσμους που οδηγούν στον ιστότοπο των πειρατών σε ολόκληρη την πλατφόρμα του για να αποκολληθεί καλύτερα από τη θειική φήμη του ιστότοπου. Αλλά εδώ είμαστε δέκα χρόνια αργότερα: το κουμπί κοινής χρήσης έχει εξαφανιστεί από το The Pirate Bay… και το Facebook έχει καταργήσει τον ιστότοπο από τη μαύρη λίστα του. Αυτό δεν το εμποδίζει να οδηγήσει ταυτόχρονα μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της ανταλλαγής πειρατικών συνδέσμων.

Πηγή: Torrent Freak