Το Facebook απαγορεύει λογαριασμούς που χρησιμοποιούν φωτογραφίες προφίλ που δημιουργούνται από AI

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Facebook ανακοινώνει ότι έχει αποσυναρμολογήσει δύο δίκτυα πλαστών λογαριασμών στο κοινωνικό του δίκτυο και στο Instagram. Τι κοινό έχουν: η φωτογραφία προφίλ τους δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη. Αυτοί οι ψεύτικοι λογαριασμοί χρησιμοποιήθηκαν για τη μετάδοση και την ενίσχυση μηνυμάτων προπαγάνδας υπέρ του Προέδρου Donald Trump.

Κάποτε δεν είναι συνηθισμένο, ειδικά τους τελευταίους μήνες, μια ενέργεια που λαμβάνει το Facebook είναι επωφελής για όλους τους χρήστες, ειδικά τους Αμερικανούς. Ωστόσο, a priori, η ίδια δράση θα μπορούσε να επαναληφθεί σε άλλες χώρες υπό άλλες συνθήκες. Ποια είναι αυτή η δράση; Το κοινωνικό δίκτυο έχει αποσυναρμολογήσει ένα δίκτυο ψεύτικων λογαριασμών με μηνύματα προπαγάνδας.

Διαβάστε επίσης: Facebook: μια παραβίαση ασφαλείας επιτρέπει στους αριθμούς τηλεφώνου 267 εκατομμυρίων χρηστών να ξεφύγουν

Αυτοί οι λογαριασμοί, λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Βιετνάμ, εκτέθηκαν λόγω της εικόνας προφίλ τους. Όλες αυτές οι φωτογραφίες δημιουργήθηκαν από τεχνητή νοημοσύνη. Οι άνδρες και οι γυναίκες που εκπροσωπήθηκαν δεν υπήρχαν. Κατά τη διάρκεια αυτής της λειτουργίας, το Facebook συνεργάστηκε με διάφορους οργανισμούς για να αναλύσει τις φωτογραφίες και να εντοπίσει τυχόν ασυνέπειες. Επειδή η τεχνητή νοημοσύνη ξέρει πώς να δημιουργεί πρόσωπα, αλλά εξακολουθεί να έχει κάποια δυσκολία με συμμετρίες και υπόβαθρα.

Σημαντική επιρροή

Αυτοί οι λογαριασμοί διαδόθηκαν σε Facebook και Instagram. Και οι αριθμοί είναι πολύ σημαντικοί. Πάνω από 600 λογαριασμοί στο Facebook. Πάνω από 400 σελίδες. Πάνω από 160 ομάδες. Και εκατό περίπου λογαριασμοί Instagram. Αυτοί οι λογαριασμοί, οι σελίδες και οι ομάδες είχαν σκοπό να διαδώσουν πολιτικά μηνύματα που σχετίζονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και γεωπολιτικά. Γι ‘αυτό, δημοσίευσε στη σελίδα τους και στην ομάδα τους και αυτοί υπέρβαρες ορισμένες θέσεις (αρέσει μαζικά) και ορισμένες ομάδες (οι ψεύτικοι λογαριασμοί που τροφοδοτούν τις πλαστές ομάδες). Τα μηνύματα ήταν συντριπτικά (αν όχι 100%) υπέρ του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Σημειώστε ότι αυτές οι ενέργειες λέγεται ότι έχουν σχέση με μια συντηρητική ομάδα μέσων ενημέρωσης, The Epoch Times.

Διαβάστε επίσης: Facebook: Η CAF αποκαλύπτει μερικούς απατεώνες χάρη στις φωτογραφίες που κοινοποιούνται στο διαδίκτυο

Προορίστηκαν για Αμερικανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων τριών κοινοτήτων: Κινέζων, Ισπανών και Βιετναμέζικων. Η επιρροή τους ήταν σημαντική. Πάνω από 55 εκατομμύρια λογαριασμοί έχουν ακολουθήσει έναν από αυτούς τους λογαριασμούς στο Facebook και πάνω από 380.000 λογαριασμοί έχουν εγγραφεί για αυτές τις ομάδες. Και 92.000 άτομα έχουν ακολουθήσει έναν ή περισσότερους ψεύτικους λογαριασμούς Instagram. Και για να διασφαλίσουν κάποια ορατότητα, αγόρασαν ακόμη και διαφημιστικές καμπάνιες αφισών στο Facebook και στο Instagram αξίας 9,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το ποσό θα είχε καταβληθεί σε μισή δωδεκάδα διαφορετικών νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δολαρίων (Αμερικάνικα ή Καναδά), κορεάτικα κέρδη ή Βιετνάμ dong.