Το Facebook ακυρώνει το συνέδριο F8 του Μαΐου 2020 λόγω της εκδήλωσης του coronavirus

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 17 Μαρτίου 2020 έως 11 ώρες 54 λεπτά

Το Facebook αποφάσισε να ακυρώσει το F8, το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών του, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού. Προγραμματισμένη για τις αρχές Μαΐου 2020, η εκδήλωση θα αντικατασταθεί από μικρές διασκέψεις και παρουσιάσεις βίντεο που μεταδίδονται ζωντανά στον Ιστό.

Το ξέσπασμα του κοροναϊού διαταράσσει εντελώς τα σχέδια των τεχνολογικών γιγάντων. Πριν από λίγες εβδομάδες, οι «κίνδυνοι για την υγεία» που συνδέονται με το COVID-19 ώθησαν ήδη την Ένωση GSM να ακυρώσει την έκδοση 2020 του MWC στη Βαρκελώνη. Πολλοί κατασκευαστές αναγκάστηκαν επομένως να αναβάλουν την παρουσίαση των νέων τους smartphone. Επηρεάζονται άλλα σημαντικά τεχνολογικά γεγονότα. Για παράδειγμα, η Sony, το Facebook και η Microsoft αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στο Game Developers Conference (GDC) στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι ακυρώσεις αυτού του είδους συσσωρεύονται. Στις 27 Φεβρουαρίου, το Facebook αποφάσισε να το κάνειακυρώσει το ετήσιο συνέδριο F8 μετά την επιδημία του κοροναϊού. “Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες ανησυχίες για το COVID-19, έχουμε πάρει τη δύσκολη απόφαση να ακυρώσουμε το F8 2020” Ανακοίνωση Facebook σε δελτίο τύπου. Προσαρμοσμένη για προγραμματιστές, το συνέδριο F8 επιτρέπει στο Facebook κάθε χρόνο να σηκώνει το πέπλο με τις τελευταίες ειδήσεις και καινοτομίες του. Φέτος η εκδήλωση ήταν έχει προγραμματιστεί για τις 5-6 Μαΐου 2020 στο San José στη Silicon Valley.

Διαβάστε επίσης: Χρηματιστήριο – ο coronavirus θα μπορούσε να μειώσει τα τεχνολογικά αποθέματα κατά 20%

Ζωντανά βίντεο σε ροή για αντικατάσταση του συνεδρίου F8

“Είναι σημαντικό για εμάς να το κάνουμε μια εκδήλωση χωρίς αποκλεισμούς και δεν φαίνεται δίκαιο να κάνουμε το F8 χωρίς την παρουσία των διεθνών προγραμματιστών μας” καθορίζει το κοινωνικό δίκτυο. Η επιδημία στην πραγματικότητα περιπλέκει τα διεθνή ταξίδια. “Σχεδιάζουμε άλλους τρόπους για να ενώσουμε την κοινότητά μας μέσω ενός συνδυασμού τοπικών εκδηλώσεων, βίντεο και ζωντανού περιεχομένου.” προσθέτει η εταιρεία της Καλιφόρνιας.

Ως υπενθύμιση, ο κοροναϊός έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 2.700 ανθρώπων στην Κίνα. Τις τελευταίες ημέρες, η ασθένεια κατάφερε να μολύνει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. Στη Γαλλία, υπάρχουν 38 επιβεβαιωμένα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 2 θανάτων, 12 θεραπευμένων ασθενών και 24 νοσοκομειακών ατόμων.

Πηγή: Facebook