Το Facebook έχει μια θεραπεία για την κατάθλιψη: αφαιρέστε το μετρητή μου αρέσει

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Facebook αποφάσισε να δοκιμάσει την αφαίρεση του μετρητή Likes σε αναρτήσεις και άλλες δημοσιεύσεις μεταξύ Αυστραλών χρηστών. Το Facebook έχει ήδη αρχίσει να καταργεί αυτόν τον μετρητή αλληλεπίδρασης στην εφαρμογή Instagram. Οι χρήστες μπορούν ακόμα να δουν τον αριθμό των επισημάνσεων “μου αρέσει” των δικών τους αναρτήσεων, αλλά όχι του αριθμού των μη συνταγμένων.

Phonandroid

Το Facebook φαίνεται αποφασισμένο να εξαφανίσει τον μετρητή Likes. Σε κάθε περίπτωση, αυτό προτείνεται από μια νέα δοκιμή μεγέθους ζωής που πραγματοποιήθηκε αυτή τη στιγμή από το κοινωνικό δίκτυο στην Αυστραλία. Το Facebook εξηγεί, παρατίθεται από τον Gizmodo: «Διεξάγουμε μια περιορισμένη δοκιμή στην οποία οι επισημάνσεις” μου αρέσει “, οι αντιδράσεις και οι προβολές βίντεο γίνονται ιδιωτικές στο Facebook. Θα προσέξουμε τα σχόλια των χρηστών για να μάθουμε αν αυτή η αλλαγή βελτιώνει την εμπειρία των ανθρώπων ».

Το Facebook θα μπορούσε σύντομα να διαγράψει τον μετρητή Likes σε όλο τον κόσμο

Τι αλλάζει συγκεκριμένα αυτή η καινοτομία; Οι αναρτήσεις εμφανίζουν πάντα τα ονόματα των φίλων που “τους αρέσουν” ή αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο, αλλά χωρίς αυτόματη μέτρηση. Θεωρητικά, μπορείτε λοιπόν να βρείτε τον αριθμό των αρετών μόνοι σας, αλλά πρέπει να μετρήσετε χειροκίνητα. Από την άλλη πλευρά, θα βλέπετε πάντα αυτό το πλήθος στις δικές σας δημοσιεύσεις. Σύμφωνα με τον τεχνολογικό blogger Jane Manchun Wong, το χαρακτηριστικό βασίζεται σε μια δοκιμή που πραγματοποιήθηκε από τον Απρίλιο στο Instagram.

Διαβάστε επίσης: Το Facebook θέλει να μπορείτε να σας αρέσει και να δημοσιεύετε σκεπτόμενοι

Η ιδέα πίσω από την κατάργηση αυτού του αριθμού φαίνεται να μειώνει τις επιζήμιες επιπτώσεις των μετρήσεων αλληλεπίδρασης στην ψυχολογία των χρηστών, ειδικά το άγχος και την κατάθλιψη. Το Facebook δεν επικοινωνεί σε αυτό το στάδιο σχετικά με τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών του στο Instagram – αλλά σύμφωνα με την επέκτασή τους σε έξι νέες χώρες, τα σχόλια των χρηστών φαίνονται αρκετά καλά. Και πιστεύετε ότι η αφαίρεση του μετρητή Likes είναι καλή ιδέα; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Gizmodo