Το Facebook έχει καταργήσει την ένδειξη «είναι δωρεάν και θα είναι πάντα» στη φόρμα εγγραφής!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Facebook μόλις διέγραψε την αναφορά “είναι δωρεάν και θα είναι πάντα” πάνω από τη φόρμα εγγραφής. Το κοινωνικό δίκτυο του Mark Zuckerberg είναι πλέον ικανοποιημένο για να πει ότι η εγγραφή είναι “γρήγορη και εύκολη”. Μια αλλαγή που δεν ανακοινώνει απαραίτητα την άφιξη μιας προσφοράς συνδρομής επί πληρωμή.

Phonandroid

Αρκετά σύμβολο: Το Facebook μόλις διέγραψε τη διάσημη αναφορά του πάνω από τη φόρμα εγγραφής “Δημιουργία λογαριασμού: είναι δωρεάν και θα είναι πάντα”. Τώρα, εάν αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας για να δείτε τη διάσημη φόρμα, θα μπορείτε να διαβάσετε “Δημιουργία λογαριασμού – είναι γρήγορο και εύκολο”. Η αλλαγή, που εντοπίστηκε από το ιταλικό ιστολόγιο Smartworld.it πραγματοποιήθηκε χωρίς πανηγύρι τις τελευταίες ημέρες. Το Facebook δεν έχει ακόμη δικαιολογήσει αυτήν την απόφαση.

Γιατί το Facebook διέγραψε τις λέξεις “είναι δωρεάν και πάντα θα είναι”

Φυσικά, είναι αδύνατο να μην σκεφτούμε την προοπτική του Facebook να αρχίσει να προσφέρει συνδρομητική συνδρομή όπως άλλες πλατφόρμες που προηγουμένως ήταν 100% δωρεάν (επομένως χρηματοδοτήθηκαν διαφορετικά, μέσω διαφήμισης και εκμετάλλευσης προσωπικών δεδομένων). . Μπορούμε να αναφέρουμε για παράδειγμα το Youtube που επιτρέπει με συνδρομή Premium να μην βλέπει πλέον διαφημίσεις κατά την αναπαραγωγή βίντεο και να έχει πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο.

Τον Φεβρουάριο του 2019, κατά τη διάρκεια μιας ταραχώδους ακρόασης της Cambridge Analytica, ένας καθηγητής πανεπιστημίου ρώτησε τον Mark Zuckerberg εάν θα σκεφτόταν να προσφέρει κάτι παρόμοιο – σε αντάλλαγμα για το οποίο δεν θα εκμεταλλευόταν ποτέ δεδομένα χρηστών. Στη συνέχεια ο Mark Zuckerberg απάντησε αρνητικά: «Όταν οι άνθρωποι έχουν ερωτήσεις σχετικά με το μοντέλο διαφήμισης Facebook, δεν νομίζω ότι αυτές οι ερωτήσεις αφορούν το μοντέλο διαφήμισης. Νομίζω ότι είναι και το θέμα των διαφημίσεων, αλλά πάνω απ ‘όλα το ζήτημα της χρήσης δεδομένων γύρω από αυτές τις διαφημίσεις ».

Και για να προσθέσετε λίγο αργότερα: «Ως θέμα αρχής, δεν πρόκειται απλώς να προσφέρουμε τέτοιο έλεγχο σε εκείνους που πληρώνουν. Αν θέλουμε να ελέγξουμε τη χρήση δεδομένων, θα το κάνουμε για όλα τα μέλη της κοινότητας ». Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Smartworld.it, η συλλογή δεδομένων και η χρήση τους δεν σταμάτησαν ποτέ από τότε. και δεδομένου ότι η χρήση προσωπικών δεδομένων θεωρείται ως επικερδής επιχείρηση αυτές τις μέρες, είναι πολύ πιθανό ότι το Facebook έπρεπε απλά να αναλάβει το προβάδισμα για να αποφύγει να αποτελέσει στόχο περαιτέρω νομικής δράσης.

Διαβάστε επίσης: Το Facebook δοκιμάζει μια πληρωμένη υπηρεσία ροής βίντεο, το Netflix στο σκόπευτρο;

Από αυτή την άποψη? το κοινωνικό δίκτυο παραμένει “δωρεάν” με την έννοια ότι δεν το πληρώνετε άμεσα, αλλά “πληρώνετε” όλα τα ίδια με τα προσωπικά σας δεδομένα. Τέλος, παραμένει πιθανό το Facebook να είναι εμπνευσμένο απλώς από την Google, η οποία διέγραψε πριν από λίγο καιρό μια άλλη εικονοκλαστική αναφορά – το σύνθημά της, με έμφαση στο επάγγελμα της πίστης, “μην είσαι κακός”. Ένας τρόπος για να σηματοδοτήσει ένα ορόσημο για μια εταιρεία που θέλει να δείξει ότι έχει φτάσει σε ορισμένη ωριμότητα; Τι νομίζετε ? Γιατί πιστεύετε ότι το Facebook διέγραψε αυτήν την αναφορά; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια!

Πηγή: Smartworld.it