Το Facebook άφησε 419 εκατομμύρια αριθμούς τηλεφώνου στο έλεος των χάκερ

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Σεπτεμβρίου 2019 στις 19 ώρες 11 λεπτά

Το Facebook άφησε 419 εκατομμύρια αριθμούς τηλεφώνου χρήστη σε έναν μη ασφαλή διακομιστή προσβάσιμο σε όλους, όλοι συνδέονται με το αναγνωριστικό τους στο Facebook και μερικές φορές ακόμη και με άλλα προσωπικά δεδομένα, όπως όνομα, φύλο ή τοποθεσία.

Και μια άλλη παραβίαση ασφαλείας που εκθέτει τα προσωπικά μας δεδομένα στο Facebook. Όπως ανέφερε η TechCrunch, ο ερευνητής ασφαλείας και το μέλος του Ιδρύματος GDI Sanyam Jain ανακάλυψαν έναν μη ασφαλή διακομιστή, ο οποίος δεν προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης και είναι προσβάσιμος σε κανέναν, που περιέχει 413 εκατομμύρια αριθμούς τηλεφώνου από «χρήστες, που μερικές φορές σχετίζονται με άλλες πληροφορίες, όπως το όνομα του ατόμου, τη χώρα διαμονής ή το φύλο.

Facebook: 419 εκατομμύρια αριθμοί τηλεφώνου προσβάσιμοι σε όλους

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν τα γαλλικά δεδομένα χρηστών έχουν παραβιαστεί. Δεν θα ήταν έκπληξη δεδομένου του σχετικού όγκου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες (133 εκατομμύρια), το Βιετνάμ (50 εκατομμύρια) και το Ηνωμένο Βασίλειο (18 εκατομμύρια) είναι μεταξύ των χωρών που πλήττονται περισσότερο. Η αποκάλυψη έρχεται μήνες μετά την αναγνώριση ενός προβλήματος με το σύστημα ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων του Facebook, το οποίο δημοσιοποίησε τους αριθμούς τηλεφώνου.

Διαβάστε επίσης: Το Facebook συλλέγει ευαίσθητα δεδομένα από χρήστες ακόμη και χωρίς λογαριασμό

“Αυτό το σύνολο δεδομένων είναι παλιό και φαίνεται να περιέχει πληροφορίες που αποκτήθηκαν πριν πραγματοποιήσουμε αλλαγές πέρυσι για να αποτρέψουμε την εύρεση άλλων ατόμων από τους αριθμούς τηλεφώνου τους.” ένας εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου είπε στο TechCrunch. Αναφέρεται εδώ στον αντίστροφο κατάλογο του Facebook, ο οποίος διευκόλυνε την εύρεση προφίλ ατόμων πληκτρολογώντας τον αριθμό τηλεφώνου τους στη γραμμή αναζήτησης. “Το σύνολο δεδομένων διαγράφηκε και δεν βρήκαμε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι παραβιάστηκαν οι λογαριασμοί Facebook”, θα ήθελα να διαβεβαιώσω την πλατφόρμα. Ο Mark Zuckerberg είχε υποσχεθεί αλλαγή με καλύτερη προστασία του απορρήτου των χρηστών του Facebook, υπάρχει ακόμη ένας τρόπος να διανύσουμε.

Πηγή: TechCrunch