Το FaceApp είναι ήδη ξεπερασμένο: εδώ είναι τα πορτρέτα AI, το AI που μετατρέπει τις φωτογραφίες σας σε έργα τέχνης

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 23 Ιουλίου 2019 στις 15 ώρες και 34 λεπτά

Ξεχάστε το FaceApp και το φίλτρο γήρανσης. Είναι η σειρά μιας άλλης εφαρμογής, AI Πορτρέτα, να τραβήξει την προσοχή και αυτή τη φορά μπορείτε να μετατρέψετε τις φωτογραφίες σας σε πραγματικά κλασικά πορτρέτα τέχνης. Από το Rembrandt στο Titian μέσω του Van Gog, το AI σας μεταφέρει στο ασανσέρ χρόνου. Η απόδοση μπλοφάρει τον ρεαλισμό.

Αν δεν έχετε περάσει τις τελευταίες ημέρες βαθιά σε μια σπηλιά των Ιμαλαΐων, σίγουρα δεν έχετε χάσει τη φήμη της εφαρμογής FaceApp και του φίλτρου γήρανσης που προσθέτει 20, 30, 40 χρόνια. στην ηλικία σας, προσφέροντας μια εντυπωσιακή ματιά του πώς θα μοιάζει στο μέλλον. Εάν είστε ένας από αυτούς που έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το διάσημο φίλτρο κορεσμού παρά τα όσα έχουν ειπωθεί FaceApp Και οι αόριστοι όροι του σχετικά με τη χρήση προσωπικών δεδομένων, μια άλλη εφαρμογή θα μπορούσε να αναζωπυρώσει την όρεξή σας για περιέργεια.

Μετά το FaceApp, εδώ είναι το AI που μετατρέπει τις φωτογραφίες σας σε κλασικούς πίνακες τέχνης

Το εργαλείο ονομάζεται προσωπογραφία AI και σε αντίθεση με το FaceApp, δεν είναι μια εφαρμογή για κινητά, αλλά μια εφαρμογή ιστού προσβάσιμη μέσω ενός ιστότοπου. Επομένως, δεν θα το βρείτε στο Play Store ή στο App Store. Τα πορτρέτα τεχνητής νοημοσύνης είναι το αποτέλεσμα της εργασίας ερευνητών από Εργαστήριο MIT-IBM Watson AI. Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί μια τεχνητή νοημοσύνη που έχει εκπαιδευτεί σε περισσότερα από 45.000 κλασικά πορτρέτα για να αποκαταστήσει το πρόσωπό σας με ψεύτικο λάδι, ακουαρέλα ή ακόμα και μελάνι.

Όποια κι αν είναι η καλλιτεχνική σας κλίση, η βάση δεδομένων περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό στυλ, με έργα μερικών από τους μεγαλύτερους ζωγράφους και σχεδιαστές στην ιστορία, ειδικά από την αρχή της Αναγέννησης έως τη σύγχρονη τέχνη: Rembrandt, Titian ή ακόμα και ο Βαν Γκογκ. Τα πορτρέτα που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη είναι μοναδικά και ξεκινούν από μια απλή φωτογραφία σας.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες εφαρμογές που μετασχηματίζουν υπάρχουσες φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τη λεγόμενη τεχνική “μεταφοράς στυλ”, Ο αλγόριθμος Ai Portraits δημιουργεί την αναπαράστασή σας από το μηδέν. ” Κατά τη μεταφορά στυλ, τα χρώματα συνήθως αλλάζουν πολύ, αλλά τα χαρακτηριστικά της φωτογραφίας παραμένουν αμετάβλητα. Το AI Portraits Ars δημιουργεί νέα σχήματα, πέρα ​​από την αλλαγή του στυλ μιας υπάρχουσας φωτογραφίας », Μπορούμε να διαβάσουμε στον ιστότοπο.

Διαβάστε επίσης : FaceApp PRO, αυτή η ψεύτικη δωρεάν εφαρμογή παγιδεύει εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες Διαδικτύου

Όσον αφορά το ζήτημα της ιδιωτικής ζωής που προκύπτει φυσικά μετά τη διαμάχη σχετικά με το FaceApp, το Ai Portrait βάζει τα πράγματα σε ευθεία κατάσταση. Εάν οι φωτογραφίες περνούν από τους διακομιστές του κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, ο ιστότοπος ισχυρίζεται ότι τις διαγράφει αυτόματα και δεν τις χρησιμοποιεί για οποιονδήποτε άλλο λόγο.