Το DxOMark θα φέρει επανάσταση στην κατάταξη των φωτογραφιών του με τη νέα λειτουργία νυχτερινής λειτουργίας και ευρείας γωνίας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η DxOMark εξηγεί σε μια ανάρτηση ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη φωτογραφία για τα πιο πρόσφατα smartphone το αναγκάζουν να αλλάξει εντελώς τον τρόπο διεξαγωγής των δοκιμών του. Με την κυκλοφορία του iPhone 11, αλλά και των Pixels και των πιο πρόσφατων smartphone της Samsung, όπως το S10 και το Note 10, το DxOMark θεωρεί ότι τα κριτήρια αξιολόγησής του πρέπει να προσαρμόζονται στη λειτουργία νυχτερινής λειτουργίας και στους φακούς ευρείας γωνίας. Επεξηγήσεις.

Το DxOMark βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης μιας σειράς αλλαγών στο δημοφιλές σύστημα αξιολόγησης που κατατάσσει τα smartphone με βάση τις δεξιότητές τους σε φωτογραφίες και βίντεο. Ο οργανισμός εξηγεί ότι με την κυκλοφορία του iPhone 11 – όπως και άλλα smartphone που προσφέρουν υπερηφάνεια στη υπολογιστική φωτογραφία και την τεχνητή νοημοσύνη – τα τρέχοντα κριτήρια αξιολόγησης δεν επιτρέπουν πλέον μια τέλεια σύγκριση των τελευταίων κυκλοφοριών.

Το DxOMark δημιουργεί νέες δοκιμές για νυχτερινή λειτουργία και φακούς ευρείας γωνίας

Το DxOMark εστιάζει ιδιαίτερα στην περίπτωση της λειτουργίας νυχτερινής / χαμηλού φωτισμού και στον πολλαπλασιασμό των αισθητήρων, ιδίως με τη γενίκευση των αισθητήρων ευρείας ευρείας γωνίας. Ο ιστότοπος δημιουργεί έτσι νέες βαθμολογίες με σκοπό την αξιολόγηση αυτών των δύο χαρακτηριστικών. Ο ιστότοπος εξηγεί ότι τώρα το πρωτόκολλο δοκιμών ευρείας γωνίας αποτελείται από μια σειρά μίνι δοκιμών που “Καλύψτε όλα τα ίδια χαρακτηριστικά με την κύρια δοκιμή αισθητήρων μας, όπως έκθεση, δυναμικό εύρος, απόδοση χρωμάτων, υφή και λεπτομέρεια, θόρυβο εικόνας και απόδοση και ακρίβεια αυτόματης εστίασης.”

Όλα σε σκηνές στο “Πραγματικές συνθήκες” και “Με επίπεδα φωτεινότητας μεταξύ 1000 και 50 lux ». Αυτές οι δοκιμές επαναλαμβάνονται επίσης σε βήματα εστιακού μήκους, από 2 mm έως 20 mm ισοδύναμο. Το ίδιο ισχύει και για τη νυχτερινή λειτουργία: Το DxO προσφέρει ένα πρωτόκολλο που είναι και πάλι πολύ επιλεκτικό: “Καταγράφουμε μια ποικιλία σκηνών χαμηλού φωτισμού, πραγματικής ζωής, όπως τοπία, πορτραίτα και εξαιρετικά ακραίες λήψεις – με και χωρίς φλας και σε αυτόματη λειτουργία.”

Διαβάστε επίσης: Το Galaxy Note 10+ είναι το καλύτερο φωτογραφικόφωνο στην αγορά σύμφωνα με το DxoMark

Και για να προσθέσουμε ότι όταν το smartphone διαθέτει αποκλειστική νυχτερινή λειτουργία, γίνονται ακόμη πιο αυστηρές δοκιμές. Οι δοκιμές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συμμετέχουν στο τελικό αποτέλεσμα. Επειδή η DxOMark δεν ικανοποιεί τον καθορισμό αυτών των κριτηρίων για τις επόμενες κυκλοφορίες: η εταιρεία ανακοινώνει ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία πλήρους επανεξέτασης της κατάταξής της για να αντικατοπτρίζει αυτά τα νέα χαρακτηριστικά. Έτσι, επιστρέφοντας στον ιστότοπο τις επόμενες εβδομάδες, μπορεί να υπάρξουν κάποιες εκπλήξεις. Ο ιστότοπος είναι ήδη μια πρώτη ματιά της νέας ταξινόμησης που έχουμε αναπαραγάγει στο τέλος του άρθρου.

Πηγή: DxOMark