Το DDoS Attack φέρνει 2,5 εκατομμύρια δολάρια στη Wikipedia

Phonandroid : actu Android et High-tech

Την περασμένη Παρασκευή, ο εγκυκλοπαιδικός ιστότοπος της Wikipedia ήταν το θύμα μιας σημαντικής επίθεσης DDoS (Distributed Denial of Service). Για να περιορίσει τη ζημιά μιας τέτοιας απειλής, το Ίδρυμα Wikimedia έλαβε μόλις ένα ωραίο ποσό από έναν γενναιόδωρο δωρητή που δεν είναι τόσο άγνωστος.

Wikipedia
Φωτογραφία από τον Lane Hartwell για το Ίδρυμα Wikimedia

Μεγάλο Επιθέσεις DDoS, όλοι οι ιστότοποι που είναι καλά εδραιωμένοι είναι θύματα μιας ή την άλλη μέρα. Αλλά αυτό που υπέστη η Wikipedia κατά τη διάρκεια της νύχτας από Παρασκευή έως Σάββατο έφερε κυριολεκτικά τον ιστότοπο. Η προσπάθεια να καταργηθεί εντελώς ο ιστότοπος ήταν τέτοια που η Wikipedia παρέμεινε απρόσιτη για αρκετές ώρες σε πολλές χώρες. Η Γαλλία έχει πληγεί, όπως και η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι δεν μπορούν να συνδεθούν στον ιστότοπο πριν από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου. Ενώ η επίθεση αξιώθηκε από μια μέχρι σήμερα άγνωστη ομάδα, τα κίνητρα των χάκερ δεν προσδιορίστηκαν.

Διαβάστε επίσης: Wikipedia: γιατί ο συνιδρυτής της ζητά ένα γενικό μποϊκοτάζ του Facebook, του Twitter και του Instagram

Ο δημιουργός Craiglist προσφέρει πάνω από 2,2 εκατομμύρια δολάρια στη Wikipedia

Craig Newmark Philanthropies, οργανισμός πίσω από τον οποίο βρίσκουμε Ο ιδρυτής του Craiglist μόλις έστειλε 2,5 εκατομμύρια δολάρια (2,27 εκατομμύρια ευρώ) στο Ίδρυμα Wikimedia. Ο στόχος μιας τέτοιας δωρεάς είναι προφανώς να μην επιτρέπεται στους διευθυντές του ιδρύματος να αγοράσουν ένα σκάφος ή μια βίλα στις Βαλεαρίδες Νήσους, αλλά να κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν ότι η Wikipedia προσφέρει καλύτερη ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: impots.gouv.fr: η αποτυχία ήταν στην πραγματικότητα επίθεση; Ο Bercy ανοίγει δύο έρευνες

Το κύριο ενδιαφερόμενο μέρος είπε: «Καθώς η παραπληροφόρηση και άλλες απειλές για την ασφάλεια συνεχίζουν να υπονομεύουν την ακεραιότητα της δημοκρατίας μας, πρέπει να επενδύσουμε σε συστήματα που προστατεύουν τις υπηρεσίες που εργάζονται τόσο σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι το κοινό λαμβάνει ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες. Γι ‘αυτό συνεχίζω να υποστηρίζω με ενθουσιασμό το Wikimedia Ίδρυμα και τα έργα του, όπως η Wikipedia. “

Από την πλευρά του, Το Wikimedia ελπίζει ότι μπορεί να μετριάσει τέτοιες επιθέσεις στο μέλλον, αδυνατώντας να τους αποτρέψουμε εντελώς.

Πηγή: Ίδρυμα Wikimedia