Το Chrome 80 θα κάνει τελικά τα αιτήματα ειδοποιήσεων λιγότερο ενοχλητικά

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Chrome 80 αλλάζει τον τρόπο χειρισμού των ειδοποιήσεων ιστότοπου από το πρόγραμμα περιήγησης. Ένα νέο προαιρετικό περιβάλλον εργασίας χρήστη, που ονομάζεται “πιο αθόρυβη ειδοποίηση χρήστη” έρχεται να κάνει τα αιτήματα ιστότοπου λιγότερο ενοχλητικά, πολύ πιο διακριτικά και να διευκολύνει τη διαχείριση των ιστότοπων που τα στέλνουν σε εσάς.

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί ιστότοποι έχουν αρχίσει να σας προσφέρουν να λαμβάνετε τακτικές ειδοποιήσεις, για παράδειγμα όταν το νέο περιεχόμενο είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο. Η λειτουργία είναι πολύ ωραία για την παρακολούθηση των ιστότοπων που σας αρέσουν περισσότερο. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται το Chrome και τα προγράμματα περιήγησης τρίτων εξακολουθούν να είναι πολύ επιθυμητά. Αυτές οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται συχνά κατά την πρώτη σας επίσκεψη και σας αναγκάζουν να κάνετε μια επιλογή προτού συνεχίσετε να επισκέπτεστε τη σελίδα.

Συχνά χωρίς να έχετε χρόνο να εκτιμήσετε τα οφέλη. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι θέλετε να ειδοποιηθείτε μόνο από λίγους ιστότοπους ή ακόμη και ότι δεν θέλετε αυτά τα αιτήματα να εμφανίζονται από προεπιλογή. Εάν όλα αυτά σας ενοχλούν, γνωρίζετε σε κάθε περίπτωση ότι το Chrome 80 θα έχει τα πάντα για να σας ευχαριστήσει. Η νέα έκδοση του προγράμματος περιήγησης έρχεται κάποια στιγμή τον Φεβρουάριο και η Google πειράζει μερικές από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες της.

Μεταξύ αυτών, υπάρχει επομένως η νέα διεπαφή “πιο αθόρυβη άδεια χρήστη”. Για να το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να το ενεργοποιήσετε απευθείας στις ρυθμίσεις, να απορρίπτετε επανειλημμένα ειδοποιήσεις από ιστότοπους ή να επισκέπτεστε έναν ιστότοπο με χαμηλό ποσοστό αποδοχής ειδοποιήσεων. Όταν πληρούται τουλάχιστον μία από αυτές τις προϋποθέσεις και επισκέπτεστε έναν ιστότοπο που προσφέρει ειδοποιήσεις, δεν θα έχετε πλέον ένα παράθυρο διαλόγου που θα σας αναγκάζει να κάνετε μια επιλογή, στο Chrome 80.

Συγκεκριμένα στην έκδοση του επιτραπέζιου υπολογιστή, στα δεξιά της γραμμής διευθύνσεων, ένα διαγραμμένο κουδούνι ακολουθούμενο από το μήνυμα Αποκλεισμένες ειδοποιήσεις θα εμφανιστεί για λίγο, προτού το μήνυμα υποχωρήσει σε ένα μόνο εικονίδιο. Ένα μικρό επεξηγηματικό μήνυμα θα εμφανιστεί σύντομα την πρώτη φορά ή εάν τοποθετήσετε το ποντίκι πάνω από το κουδούνι: τώρα αποκλείετε τις ειδοποιήσεις από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο. Στην έκδοση Android / iOS, το μήνυμα θα έχει τη μορφή banner Αποκλεισμένες ειδοποιήσεις στο κάτω μέρος του παραθύρου.

Διαβάστε επίσης: Google Chrome – το πρόγραμμα περιήγησης θα τιμωρήσει ιστότοπους που είναι πολύ αργοί

Ενα κουμπί Λεπτομέριες σας επιτρέπει να αλλάξετε την παράμετρο και ένας μικρός σταυρός σας επιτρέπει να κλείσετε το banner. Η Google εξηγεί ότι αυτή η νέα διεπαφή είναι μόνο ένα από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια του 2020 για την καταπολέμηση ιστότοπων που χρησιμοποιούν ειδοποιήσεις για διαφημιστικούς σκοπούς, για τη διάδοση κακόβουλου λογισμικού ή άλλων καταχρηστικών μοτίβων – συμπεριλαμβανομένων οι λεπτομέρειες θα περιγραφούν σε επόμενη ανάρτηση ιστολογίου.

Τι πιστεύετε για αυτήν τη νέα διαχείριση ειδοποιήσεων; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Chromium Blog

Ενεργοποίηση της επιλογής στις ρυθμίσεις / Συντελεστές: Google