Το Chrome είναι το πιο χρησιμοποιημένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού του 2019, μπροστά από τα Safari και Firefox

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 19 Φεβρουαρίου 2020 στις 14 ώρες και 44 λεπτά

Το Chrome είναι το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον κόσμο το 2019. Η έκδοση Android του προγράμματος περιήγησης ιστού πήρε την πρώτη θέση με μερίδια αγοράς περίπου 35%. Στη δεύτερη θέση, βρίσκουμε το Chrome 78 σε υπολογιστή, Mac ή Linux. Το πρόγραμμα περιήγησης της Google απομακρύνεται σε μεγάλο βαθμό από τους ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων των Safari ή Firefox.

Σύμφωνα με μια μελέτη της Precise Security, Το Chrome για Android είναι το πιο χρησιμοποιημένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού από χρήστες του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο. Χάρη στην εξαιρετική επιτυχία του στην Ασία, το πρόγραμμα περιήγησης κατέχει έως και το 33,14% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς. Το πρόγραμμα περιήγησης έχει πράγματι παραπλανήσει τους ασιατικούς χρήστες του Διαδικτύου με το 43,3% του μεριδίου αγοράς στην Ασία. Στη Βόρεια Αμερική, το Chrome σε Android είναι ικανοποιημένο με το 22,76% των μετοχών, έναντι 28,15% στην Ευρώπη.

Ως υπενθύμιση, ο γίγαντας του διαδικτύου επέβαλε πάντα το Chrome ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού στο λειτουργικό σύστημα Android. Στην Ευρώπη, η κατάσταση θα αλλάξει σύντομα. Από τον Μάρτιο, η Google θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ανάμεσα σε 4 εναλλακτικά προγράμματα περιήγησης κατά τη διαμόρφωση του smartphone Android. Αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει τη δημοτικότητα του Chrome;

Το δεύτερο πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης ιστού του 2019 δεν είναι άλλο από … Chrome. Η έκδοση 78 του προγράμματος περιήγησης, σε Mac, PC ή Linux, κατέλαβε το 23,71% του μεριδίου αγοράς. Ως υπενθύμιση, η Google ανέπτυξε το Chrome 78 στα τέλη Οκτωβρίου 2019. Αυτή η νέα επανάληψη προσέφερε νέες λειτουργίες, όπως ένα νέο μενού προσαρμογής για καρτέλες, μια σκοτεινή λειτουργία συμβατή με όλους τους ιστότοπους και ένα εργαλείο για να ελέγξετε αν οι κωδικοί πρόσβασης έχουν παραβιαστεί.

Η Google ξεκίνησε από τότε την κυκλοφορία του Chrome 79 τον Δεκέμβριο. Προφανώς, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου δεν έχουν ακόμη εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του προγράμματος περιήγησης. Πράγματι, το Chrome 79 δεν περιλαμβάνεται ακόμη στην κατάταξη των πιο δημοφιλών προγραμμάτων περιήγησης. Δεν αποτελεί έκπληξη: Η ακριβής ασφάλεια βασίζεται σε δεδομένα που συλλέχθηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου 2019, λίγες μόνο ημέρες μετά την έναρξη της ανάπτυξης. Από την άλλη πλευρά, θα παρατηρήσουμε την παρουσία του Chrome 77 στην πέμπτη θέση.

Διαβάστε επίσης: Το Chrome 80 θα κάνει τελικά τα αιτήματα ειδοποιήσεων λιγότερο ενοχλητικά

Το Chrome χρησιμοποιείται από περισσότερο από το 60% των χρηστών του Διαδικτύου

Σε όλες τις εκδόσεις σε συνδυασμό, το Chrome κατέχει περισσότερο από το 60% της αγοράς για προγράμματα περιήγησης ιστού. Αυτός ο υπολογισμός λαμβάνει υπόψη εκδόσεις Chrome για υπολογιστές (Chrome 77 και 78), Chrome για Android και Chrome σε iPhone. Αντιμέτωποι με αυτήν την ηγεμονία, οι αντίπαλες λύσεις αγωνίζονται να υπάρξουν. Σημειώστε, ωστόσο, την καλή απόδοση του Safari στο iPhone, με 11,01% των μετοχών. Τέλος, ο Firefox 70 υποβιβάζεται στην τέταρτη θέση στο βάθρο, με μερίδιο αγοράς 3,15%. Τι πιστεύετε για αυτήν την κατάταξη; Είστε ένας από τους χρήστες του Chrome; Περιμένουμε την κατάθεσή σας στα παρακάτω σχόλια.

μερίδιο αγοράς χρωμίου Ασία

Πηγή: Ακριβής ασφάλεια