Το CanalPlay, τελείωσε: Το Canal + διορθώνει το οριστικό κλείσιμο της υπηρεσίας στις 26 Νοεμβρίου 2019

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το CanalPlay κλείνει από τις 26 Νοεμβρίου 2019. Οι συνδρομητές λαμβάνουν επί του παρόντος ένα μήνυμα που ανακοινώνει το επικείμενο τέλος της υπηρεσίας. Η προσφορά CanalPlay είχε γίνει περιττή από τότε που η Canal + ξεκίνησε την πλατφόρμα Canal + Séries. Οι συνδρομητές που επιθυμούν να στραφούν σε νέες προσφορές θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στα προγράμματά τους σε smartphone, tablet και Smart TV μέσω της εφαρμογής myCANAL.

Ήταν αναμενόμενο: Το CanalPlay θα εξαφανιστεί από τις 26 Νοεμβρίου 2019. Η εξυπηρέτηση πελατών MyCANAL στέλνει αυτό το μήνυμα στους συνδρομητές: “Σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία CANALPLAY δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη στις προσφορές CANAL + από τις 26/11/2019”. Το CanalPlay είναι μια απεριόριστη πλατφόρμα SVOD που κυκλοφόρησε από το Canal + τον Νοέμβριο του 2011. Ωστόσο, το Canal + είχε αποσυνδέσει το βύσμα για λίγο. Για παράδειγμα, η αποκλειστική εφαρμογή CanalPlay για iOS και Android δεν είναι διαθέσιμη από το 2017 – την ημερομηνία κατά την οποία η Canal + ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κλείσει την υπηρεσία. Οι χειριστές, ιδίως οι SFR και Free, σταμάτησαν σταδιακά να προσφέρουν την υπηρεσία.

Το CanalPlay θα κλείσει τις πόρτες του στις 26 Νοεμβρίου 2019

Το CanalPlay προσέφερε απεριόριστη πρόσβαση σε μια ανταγωνιστική πλατφόρμα βίντεο κατ ‘απαίτηση από το Netflix από 7,99 € ανά μήνα. Στο αποκορύφωμά του, το CanaPlay προσέφερε 10.000 περιεχόμενο στην ηπειρωτική Γαλλία. Υπήρχαν ακόμη ορισμένοι περιορισμοί, όπως η υποχρέωση διεκπεραίωσης μιας εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένου ενός υπολογιστή. Από την ανακοίνωση του τέλους της υπηρεσίας, το Canal + μετέφερε το περιεχόμενό του στην εφαρμογή myCANAL. Η ομάδα έχει επίσης τροποποιήσει τις προσφορές της, με την κυκλοφορία μιας ψηφιακής συνδρομής Canal + Séries και το νέο πακέτο Canal + Ciné Séries που περιλαμβάνει Netflix, OCS και Disney Cinema.

Διαβάστε επίσης: Το Canalplay είναι νεκρό, το Netflix κάνει το πρώτο μεγάλο θύμα του

Το CanalPlay δεν πρέπει να συγχέεται με το Canal VOD, μια υπηρεσία à la carte της Canal + που σας επιτρέπει να αγοράζετε ανά πράξη από έναν μεγαλύτερο κατάλογο 20.000 περιεχομένων. Αλλάζοντας την προσέγγισή του, το Canal + φαίνεται να θέλει να βασιστεί στη δημοτικότητα των υπαρχουσών προσφορών SVOD, συμπεριλαμβανομένων των Netflix και OCS, αντί να προσπαθεί να ανταγωνιστεί αυτές τις υπηρεσίες. Ένα νικηφόρο στοίχημα; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια.