Το Canal + θα ανάγκαζε 1 εκατομμύριο συνδρομητές να μεταβούν σε μια πιο ακριβή προσφορά

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο όμιλος Canal +, στην αναταραχή, θα ανάγκαζε 1 εκατομμύριο συνδρομητές να μεταναστεύσουν σε πιο ακριβές προσφορές. Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ξεκίνησε έρευνα σχετικά με αυτήν την εμπορική πρακτική που εξομοιώνεται με την αναγκαστική πώληση, σύμφωνα με τη La Lettre A.

Το γράμμα Α αποκαλύπτει ότι ο Bercy ενδιαφέρεται για την περίπτωση του Canal +. Η ομάδα αντιμετωπίζει δυσκολίες εδώ και αρκετούς μήνες και αντιμετωπίζει πραγματική αιμορραγία συνδρομητών. Το 2019, η ομάδα παραδέχτηκε ότι έχασε 167.000 συνδρομητές και το διοικητικό συμβούλιο της Vivendi – η μητρική της εταιρεία – είναι σχεδόν αισιόδοξη για το μέλλον, καθώς αναμένει να συνεχιστεί η πτώση.

Canal +: Ο Bercy εξετάζει μια πιθανή “αναγκαστική πώληση”

Σε αυτό το πλαίσιο, ένα εκατομμύριο συνδρομητές θα είχαν, σύμφωνα με το blog, μια εκπληκτική έκπληξη: η συνδρομή τους θα άλλαζε αυτόματα σε πιο ακριβές προσφορές. Μια πρακτική που, εάν επιβεβαιωθεί, θα μπορούσε να εξομοιωθεί με την αναγκαστική πώληση. Εν πάση περιπτώσει, η υπόθεση θα ήταν αρκετά σοβαρή για τον Bercy να αποφασίσει να ξεκινήσει έρευνα. Εάν είστε συνδρομητής Canal +, σας συνιστούμε να ελέγξετε εάν εξακολουθείτε να βρίσκεστε στην ίδια προσφορά.

Εάν είναι απαραίτητο, συνιστάται πρώτα να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών για να τους ζητήσετε εξηγήσεις και, στη συνέχεια, να επικοινωνήσετε με μια ένωση καταναλωτών εάν δεν είστε ικανοποιημένοι. Η ομάδα Canal + αντιμετωπίζει δυσκολίες από το 2012 – το 2015, ο Vincent Bolloré ανέλαβε τη διαχείριση του καναλιού με πολλές αλλαγές στο πρόγραμμα του προγράμματος.

Το κανάλι προσφέρει τώρα μόνο δύο ώρες σε καθαρή θέση σε σύγκριση με έξι προηγούμενα, και πολλοί ναυαρχίδες όπως οι Yann Barthès, Grégoire Margotton, Maïtena Biraben, Ali Baddou, Ophélie Meunier και Thomas Thouroude αποχωρούν από το κανάλι. Για να μην αναφέρουμε την εξαφάνιση λατρευτικών προγραμμάτων όπως το Guignols de l’Info ή την απώλεια συμβάσεων αθλητικών εκπομπών. Αυτές οι αλλαγές ελήφθησαν πρόσφατα από συνδρομητές που αντέχουν μαζικά: το κανάλι έχασε 200.000 συνδρομητές το 2015, και μετά 542.000 συνδρομητές το επόμενο έτος.

Διαβάστε επίσης: Το Netflix περιλαμβάνεται στο Canal + – ποια προσφορά, τι τιμή και πώς να εγγραφείτε;

Τον Απρίλιο του 2018, ο Vincent Bolloré υποχώρησε στον Jean-Christophe Thiery. Ο ηγέτης στοιχηματίζει τώρα για την επιστροφή του Canal + στον αθλητισμό και ιδίως στο ποδόσφαιρο με την απόκτηση των δικαιωμάτων στην Premier League. Και πιο πρόσφατα σε συνεργασία με το Netflix.

Πηγή: Το γράμμα Α