Το Call of Duty Mobile περνά το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων λήψεων, αυτό είναι ρεκόρ!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Call of Duty Mobile κατεβάστηκε από περισσότερους από 100 εκατομμύρια παίκτες σε Android και iOS σε μία μόνο εβδομάδα. Το παιχνίδι που αναπτύχθηκε από την Activision και την Tencent πέτυχε έτσι το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία. Κατάφερε πράγματι να κάνει καλύτερα από τα PUBG Mobile, Fortnite και το πρόσφατο Mario Kart Tour, τη μεγαλύτερη επιτυχία smartphone της Nintendo.

Σύμφωνα με στοιχεία του Sensor Tower, μιας εταιρείας ανάλυσης που ειδικεύεται στα στατιστικά στοιχεία, το Call of Duty Mobile δημιούργησε πάνω από 100 εκατομμύρια λήψεις την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του. Υπενθυμίζοντας, το βιντεοπαιχνίδι είναι διαθέσιμο παγκοσμίως, με εξαίρεση την Κίνα και το Βέλγιο, στο Play Store και στο App Store. Σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την App Annie, το Call of Duty Mobile είναι ακόμη και η πιο κατεβασμένη εφαρμογή στη Γαλλία τον Οκτώβριο του 2019, μπροστά από το WhatsApp και το Vinted.

Το Call of Duty Mobile επιτυγχάνει τη μεγαλύτερη εκκίνηση στην ιστορία σε Android και iOS

Το Call of Duty Mobile κάνει λοιπόν λίγο καλύτερα από το Mario Kart Tour και τα 90 εκατομμύρια λήψεις του σε μία εβδομάδα. Ο τίτλος της Activision απομακρύνει επίσης το PUBG Mobile (28 εκατομμύρια λήψεις), το Fortnite (22,5 εκατομμύρια λήψεις σε iOS την πρώτη εβδομάδα) και το Pokémon GO (85,5 εκατομμύρια). Το Battle Royale του Epic Game κυκλοφόρησε πράγματι σε smartphone Android.

Λεπτομερώς, Το 55,7% των παικτών Call of Duty Mobile χρησιμοποιούν συσκευή iOS (56,9 εκατομμύρια λήψεις). Το υπόλοιπο 44,3% (45,3 εκατομμύρια λήψεις) χρησιμοποιεί τερματικό Android και έχει πραγματοποιήσει λήψη του παιχνιδιού μέσω του Google Play Store. Το Call of Duty Mobile κατεβάστηκε κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες (17,3 εκατομμύρια παίκτες), στην Ινδία (13,7 εκατομμύρια) και στη Βραζιλία (7,1 εκατομμύρια).

Το παιχνίδι απέφερε επίσης πολύ περισσότερα έσοδα από το Mario Kart Tour και τη συνδρομή επί πληρωμή. Όπως συχνά, οι παίκτες στο iOS έχουν ξοδέψει τα περισσότερα: 9,1 εκατομμύρια δολάρια σε μία εβδομάδα ή το 53% των συνολικών εσόδων. Από την πλευρά τους, οι παίκτες Android απέφεραν 8,3 εκατομμύρια δολάρια (47% των εσόδων). Από την κυκλοφορία του, Το Call of Duty Mobile κέρδισε 17,7 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από το Mario Kart Tour (10,7 εκατομμύρια) και το Fortnite (2,3 εκατομμύρια). Εν ολίγοις, είναι ένα ιστορικό ρεκόρ.

Πηγή: Sensor Tower