Το BFM TV δεν έχει πλέον το δικαίωμα να μιλά για τη διένεξη μεταξύ του Free και του Altice-SFR

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η BFM TV δεν έχει πλέον το νομικό δικαίωμα να αντιμετωπίσει την αντιπαράθεση μεταξύ της Free και της Altice-SFR σχετικά με τα δικαιώματα μετάδοσης, αποφάσισε το εμπορικό δικαστήριο του Παρισιού. Μετά από καταγγελία του Free, τα δικαστήρια αποφάσισαν να απαγορεύσουν σε όλα τα κανάλια της ομάδας να συζητήσουν για την εμπορική διαμάχη.

Κατάληψη σε συνοπτικές διαδικασίες, το Εμπορικό Δικαστήριο του Παρισιού αποφάσισε να απαγορεύσει στα κανάλια BFMTV, RMC Découverte και RMC Story να ασχοληθούν με τη σύγκρουση μεταξύ Free και Altice-SFR, αναφέρουν τους συναδέλφους μας από το Γράμμα A. Ως υπενθύμιση, το Free έχει σταματήσει η μετάδοση των καναλιών της ομάδας στα Freeboxes στις 27 Αυγούστου. Το FAI δεν κατάφερε να συμφωνήσει για τα δικαιώματα μετάδοσης των καναλιών με την Altice.

Διαβάστε επίσης: Η τηλεόραση BFM χάνει 15% κοινό μετά την περικοπή στα Freeboxes

Η BFM TV δεν είναι πλέον εξουσιοδοτημένη να εγείρει την εμπορική διαφορά μεταξύ της Free και της Altice-SFR

Η δικαστική απόφαση ακολουθεί τις καταγγελίες της Free. Τον περασμένο Μάρτιο, η Free είχε καταλάβει το CSA για να καταγγείλει τη μερική επεξεργασία των διαφορών στην κεραία της τηλεόρασης BFM. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που απέκτησε τότε το γράμμα Α, η Altice θα είχε επιβάλει ένα λεξιλόγιο και μια ακριβή μεταχείριση στους παρουσιαστές του καναλιού. Συγκεκριμένα, τα μέσα ενημέρωσης έπρεπε να αποφύγουν τη λέξη «περικοπή».

Πιο πρόσφατα, ο Xavier Niel, ο ιδρυτής του Free, έδωσε ένα στρώμα σε μια διατριβή που δημοσιεύτηκε στο Les Echos. ” Η BFM TV δεν διστάζει να επαναλάβει τα δελτία τύπου του μετόχου της, μεταξύ άλλων από τους δημοσιογράφους του καναλιού, γεγονός που εγείρει επίσης το ζήτημα της ανεξαρτησίας του εκδοτικού προσωπικού της BFM TV. ” Ο Xavier Niel αντιμετώπισε. Η Iliad, μητρική εταιρεία του FAI, κατηγορεί ακόμη και το συνεχές κανάλι ειδήσεων ότι το έκανε να χάσει συνδρομητές του Freebox. Η ομάδα προκαλεί ” τεράστια και ανοιχτή στην κριτική » στο τελευταίο δελτίο τύπου του.

Πηγή: Γράμμα Α