Το Bbox Fiber Wi-Fi 6: Η Bouygues λανσάρει το νέο αναβαθμιζόμενο διαδικτυακό κιβώτιο συμβατό με 10G fiber

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 15 Ιανουαρίου 2020 στις 1 ώρα 09 λεπτά

Ο Bouygues κάλεσε ένα κοινό δημοσιογράφων την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 να παρουσιάσει ένα νέο διαδικτυακό κουτί. Αυτό, που κυκλοφόρησε στα τέλη Ιανουαρίου, χαρακτηρίζεται από τη συμβατότητά του με 10G fiber και WiFi 6. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πλεονέκτημά του, καθώς είναι επεκτάσιμο: μπορείτε να αλλάξετε μερικά από τα στοιχεία του, όπως η κάρτα WiFi.

Ο Bouygues μας προσκάλεσε σήμερα το πρωί σε ένα εκπληκτικό γεγονός, και για καλό λόγο: αποκάλυψε ο χειριστής ένα νέο κουτί ινών που θα είναι διαθέσιμο ως μέρος της προσφοράς Ultym στα τέλη Ιανουαρίου. Το ίδιο το κουτί δεν έχει όνομα προς το παρόν. Γνωρίζουμε όμως το σχεδιασμό και ένα μεγάλο μέρος του τεχνικού φύλλου.

Αυτό το νέο κουτί Ultym (θα το ονομάσουμε αυτό για απλότητα) είναι βασικά ο δρομολογητής μέσω του οποίου φτάνει η ίνα και ο οποίος διαχειρίζεται το τοπικό σας δίκτυο και το σήμα WiFi – το μέρος της συσκευής αναπαραγωγής πολυμέσων δεν αλλάζει. Αυτός ο νέος δρομολογητής έχει συνεπώς δύο μεγάλα πλεονεκτήματα. Πρώτον, η συμβατότητά του με ίνες 10G.

Η Bouygues δεν ξεκινά τόσο γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο προς το παρόν, αλλά δείχνει το ενδιαφέρον της για την τεχνολογία, υποδεικνύοντας ότι μια τέτοια πρόσβαση θα ξεκινήσει σύντομα – ακόμα κι αν δεν γνωρίζουμε πότε. Διαθέτει επίσης WiFi 6, μια νέα ασύρματη τεχνολογία που μπορεί να προσεγγίσει, με συμβατό υλικό, έως και 4,8 GB / s στο δίκτυο 5 GHz και 1,15 GB / s στο δίκτυο 2,4. GHz.

Ένα εξελισσόμενο κουτί

Ορισμένα στοιχεία όπως η κάρτα WiFi μπορούν να αλλαχθούν στο εσωτερικό για αναβάθμιση του κουτιού. Από την πλευρά των θυρών, έχουμε τέσσερις θύρες ethernet 1 Gb και μια θύρα 10 GBase-T για να επωφεληθούμε τελικά από όλη την ταχύτητα που υπάρχει σε ένα μηχάνημα. Υπάρχουν επίσης δύο θύρες USB 3, μία θύρα RJ11 για το τηλέφωνο.

Όσον αφορά την άφιξη των ινών, όλα περνούν από μια θύρα SFP + με αφαιρούμενη μονάδα αναμεταδότη ινών – όπως σε κιβώτια όπως το Freebox Revolution – έτσι ώστε να είναι δυνατή η ανάπτυξη της τεχνολογίας χωρίς παροπλισμό του κουτιού. Το ίδιο το κουτί είναι ένα είδος μαύρου παραλληλεπίπεδου με στρογγυλεμένες άκρες. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μια οθόνη, ένας τροχός και δύο κουμπιά και στις δύο πλευρές.

Η οθόνη ανάβει μόλις πλησιάσετε το χέρι σας. Μπορεί να δείξει συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως ροή: η δοκιμή ροής εκτελείται στο πλαίσιο μέσω ενός νέου συστήματος, με διακομιστές Bouygues. Ή εάν έχετε μηνύματα ή την κατάσταση σύνδεσης του πλαισίου. Τα φυσικά κουμπιά χρησιμοποιούνται για απενεργοποίηση / ενεργοποίηση του WiFi και απενεργοποίηση / ενεργοποίηση του κουτιού. Εκτός από το κουτί, ο Bouygues μίλησε για έναν νέο επαναλήπτη για να επεκτείνει το εύρος του δικτύου WiFi σας.

Διαβάστε επίσης: Η Bouygues Telecom σάς βοηθά να επιλύσετε και να διαγνώσετε προβλήματα με το smartphone σας

Το κουτί έρχεται, σας είπαμε στις προσφορές του Ultym μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Η Bouygues διαβεβαιώνει ότι δεν θα επιφέρει επιπλέον κόστος στο τιμολόγιο. Ο χειριστής μοιάζει με πορτοκαλί με το Livebox 5, τοποθετώντας το κουτί του από μια οικολογική υπεύθυνη γωνία, με ένα υλικό που φαίνεται ανθεκτικό, επεκτάσιμο και στην πρώτη γραμμή της τρέχουσας τεχνολογίας. Σε αντίθεση με την Orange, παρατηρούμε την παρουσία από την αρχή της συμβατότητας WiFi 6 και 10G, όλα σε σύγχρονο σχεδιασμό με εκλεπτυσμένη διεπαφή.

Ο αναμεταδότης ινών SFP + του νέου κουτιού
Τα λιμάνια του νέου κουτιού Bouygues