Το Apple TV + θα έχει 100 εκατομμύρια συνδρομητές έως το 2020, το Netflix μπορεί να τρέμει

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 18 Οκτωβρίου 2019 στις 14 ώρες και 05 λεπτά

Το Apple TV + θα προσελκύσει 100 εκατομμύρια συνδρομητές σε ένα χρόνο, εκτιμά οικονομικούς αναλυτές της Barclays. Χάρη στη δωρεάν προσφορά της, η Apple θα μπορούσε πράγματι να αυξήσει την ανάπτυξη της βάσης συνδρομητών της υπηρεσίας VOD της. Στα επόμενα χρόνια, η πλατφόρμα θα μπορούσε επομένως να καθιερωθεί ως σημαντικός ανταγωνιστής του Netflix, του οποίου η ανάπτυξη τείνει να επιβραδύνεται.

Όπως ανέφεραν οι συνάδελφοί μας από το CNBC, αναλυτές της Barclays είναι πεπεισμένοι για την επιτυχία του Apple TV +, της υπηρεσίας ροής που αναπτύχθηκε από την Apple. Σε μια έκθεση που δημοσιοποιήθηκε αυτήν την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η πλατφόρμα VOD θα καταφέρει να προσελκύσει 100 εκατομμύρια συνδρομητές εντός ενός έτους.

Θα καλύψει γρήγορα το Apple TV + τους Netflix και τους 158 εκατομμύρια συνδρομητές του;

Οι αναλυτές βασίζουν τις εκτιμήσεις τους η δωρεάν προσφορά που προσφέρει η Apple. Αποφασισμένος να εγκατασταθεί σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά, η Apple προσφέρει ένα δωρεάν έτος συνδρομής για οποιαδήποτε νέα αγορά iPhone, iPad, Apple TV ή MacBook. Σύμφωνα με την Barclays, η Apple θα πουλήσει 220 εκατομμύρια συσκευές συμβατές με το δωρεάν επίπεδο τον επόμενο χρόνο. Υποθέτουμε ότι περίπου το 50% των αγοραστών συσκευών θα αποδεχτούν τη δωρεάν συνδρομή, η οποία θα αντιπροσωπεύει περισσότερους από 100 εκατομμύρια συνδρομητές σε ένα χρόνο. “ εξηγεί την έκθεση.

«Η δοκιμαστική περίοδος θα διαρκέσει για ένα έτος, μετά την οποία εκτιμούμε ότι ο αριθμός των συνδρομητών θα μειωθεί καθώς οι χρήστες καταργήσουν την εγγραφή τους. Φυσικά, το ποσοστό κατάργησης εγγραφής θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα η Apple αναπτύσσει τη βιβλιοθήκη περιεχομένου της » προειδοποιεί την Barclays. Στην αρχή, ο κατάλογος του Apple TV + υπόσχεται πράγματι να είναι πολύ φτωχότερος από αυτόν του διαγωνισμού.

Η Barclays πιστεύει ότι η υπηρεσία θα μπορούσε να ταιριάζει με τη μεγάλη βάση συνδρομητών του Netflix, του σημερινού ηγέτη στη ροή. Η υπηρεσία VOD των ΗΠΑ έχει σήμερα 158 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως. Λαμβάνοντας υπόψη τους υπολογισμούς της Barclays, η Apple θα μπορούσε επομένως να ακολουθήσει το Netflix τα επόμενα χρόνια. Όλα εξαρτώνται από το περιεχόμενο που παράγεται από την Apple και την καμπύλη ανάπτυξης του Netflix.

Υπενθύμιση, το Apple TV + θα είναι διαθέσιμο από τις 12 Νοεμβρίου 2019 σε λίγες χώρες (Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς και Ολλανδία). Η υπηρεσία θα κοστίζει μόνο 4,99 ευρώ το μήνα. Αρκεί αυτό για να ανταγωνιστεί το Netflix και τον τεράστιο κατάλογο σειρών και ταινιών; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: CNBC