Το Apple Pay αυξάνεται 4 φορές ταχύτερα από το PayPal: ήδη ένα δισεκατομμύριο μηνιαίες συναλλαγές

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Apple Pay αναπτύσσεται με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό από το PayPal. Η λύση πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου ήταν στο επίκεντρο των θεμάτων που εξέτασε η Apple όταν ανακοίνωσε τα τελευταία τριμηνιαία της αποτελέσματα. Εάν η εταιρεία πουλάει όλο και λιγότερα iPhone, οι υπηρεσίες αντιπροσωπεύουν ένα αυξανόμενο μερίδιο των εσόδων της, χάρη ιδίως στην Apple Pay που καταγράφει ήδη ένα δισεκατομμύριο μηνιαίες συναλλαγές.

Χάρη στο Apple Watch, τα αξεσουάρ και ιδιαίτερα τις υπηρεσίες, η Apple σημείωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων το δεύτερο τρίμηνο παρά την πτώση των πωλήσεων iPhone. Αυτή η απόδοση, η εταιρεία οφείλει εν μέρει στην ανάπτυξη του Apple Pay, η οποία παραμένει η νούμερο 1 λύσεις πληρωμής για κινητά μπροστά από τη Samsung και το Google Pay.

Apple Pay: ο αριθμός των συναλλαγών και των χρηστών αυξάνεται πολύ γρήγορα

Αυτή είναι μια από τις πληροφορίες που αποκάλυψε ο Tim Cook κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Apple για το δεύτερο τρίμηνο του 2019. ” Σύμφωνα με τα αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, η Apple Pay έχει πλέον περισσότερους νέους χρήστες από το PayPal και ο μηνιαίος όγκος συναλλαγών αυξάνεται τέσσερις φορές πιο γρήγορα ». Επί του παρόντος επιτυγχάνεται η λύση πληρωμής μέσω κινητού σχεδόν ένα δισεκατομμύριο συναλλαγές ανά μήνα. Αυτή η ανάπτυξη δεν είναι τόσο εκπληκτική. Οι ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το Google Play και το Samsung Pay κυκλοφορούν πιο αργά και έχουν ακόμη λιγότερους συνεργάτες σε σύγκριση με το Apple Pay.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στη Γαλλία όπου η Apple Pay είναι η πιο χρησιμοποιημένη λύση. Μπορούμε να κατανοήσουμε την επιθυμία της εταιρείας να ενισχύσει την παρουσία της στον τομέα των υπηρεσιών πληρωμών. Η Apple Card θα κάνει ντεμπούτο τουλάχιστον τον Αύγουστο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε συνδυασμό με το Apple Pay, θα πρέπει να συμβάλει στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και να τους προσφέρει επιπλέον οφέλη.

Όσον αφορά τη σύγκριση με το PayPal, πρέπει να σημειωθεί ότι η Apple Pay έχει περισσότερους χρήστες. Ήταν πράγματι σχεδόν 400 εκατομμύρια παγκοσμίως τον Μάρτιο του 2019, έναντι 286 εκατομμυρίων για το PayPal το δεύτερο τρίμηνο για 3 δισεκατομμύρια συναλλαγές, που αντιστοιχεί σε μέσο όρο ενός δισεκατομμυρίου συναλλαγών ανά μήνα. Αυτός ο αριθμός είναι ισοδύναμος με την τρέχουσα απόδοση του Apple Pay. Όμως, πάνω από όλα, όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών, το PayPal εξακολουθεί να ξεπερνά τον ανταγωνιστή του. Ενώ η Apple δεν αποκάλυψε ένα ποσό, οι συναλλαγές σε επίπεδο PayPal έφτασαν τα 172 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Πηγή: 9to5Mac