Το Apple Music και το TV + θα μπορούσαν να συγχωνευτούν σε μία μόνο συνδρομή

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Apple TV Plus και το Apple Music σύντομα θα ενωθούν σε ένα πακέτο που προσφέρεται σε μειωμένη τιμή; Μια τέτοια επιλογή φαίνεται λογική και η εταιρεία εργάζεται ήδη σε αυτήν, αλλά προς το παρόν αντιμετωπίζει αντίσταση από μια μεγάλη μουσική δισκογραφική εταιρεία που φοβάται τις χαμηλότερες προμήθειες.

Το Apple TV + θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο σε ανταγωνιστική τιμή 4,99 $. Αλλά αυτή η τιμή θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο προσιτή χάρη σε ένα πακέτο που συνδυάζει άλλες υπηρεσίες της εταιρείας. Νομίζουμε πρώτα Apple Music. Η προσφορά μιας συνδρομητικής συνδρομής σε μειωμένη τιμή είναι μια στρατηγική που έχει νόημα και θα διευκολύνει την Apple να ενθαρρύνει την υιοθέτηση της νέας υπηρεσίας ροής βίντεο. Σύμφωνα με τους Financial Times (FT), η εταιρεία έχει ξεκινήσει συζητήσεις με μουσικές ετικέτες για να βρει κοινό έδαφος, αλλά οι συζητήσεις έχουν σταματήσει για τώρα.

Apple TV + και Apple Music: Η Apple θέλει να προσφέρει μια ομαδική συνδρομή σε μειωμένη τιμή

Οι διάφοροι παίκτες στη μουσική βιομηχανία έχουν πολύ τεταμένες σχέσεις με πλατφόρμες ροής. Η αμοιβή παραμένει το κύριο σημείο διαμάχης. Σύμφωνα με το FT, μια μεγάλη ετικέτα αντιτίθεται στην πρόταση της Apple από την έναρξη των συζητήσεων, ακόμη και αν προς το παρόν οι τιμές δεν έχουν ακόμη αναφερθεί. Είναι πιθανό να βρεθεί κοινό έδαφος πολύ γρήγορα εάν η Apple είναι διατεθειμένη να κάνει παραχωρήσεις.

Οι συνδρομές Apple TV + και Apple Music πρόσθετο κόστος 15 € (10 και 5 € αντίστοιχα). Μια ομαδική συνδρομή που εξοικονομεί 2 € θα ήταν μια ενδιαφέρουσα προσφορά για τους συνδρομητές, αλλά και για την Apple, η οποία θα μπορούσε να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες μακροπρόθεσμα, ειδικά επειδή η εταιρεία στοιχηματίζει τώρα μεγάλα υπηρεσίες ως κινητήρια δύναμη της ανάπτυξής της. Ένα παγκόσμιο πακέτο που περιλαμβάνει άλλες υπηρεσίες όπως το Apple Arcade, το Apple News ή ακόμα και το iCloud θα μπορούσε επίσης να εξεταστεί.

Πηγή: Financial Times