Το Android Q beta σάς επιτρέπει να αντιστοιχίσετε ξανά τη λειτουργία “Active Edge” των Pixels

Το Android Q αποχαιρετά επίσημα το Android Beam

Ξεκινώντας από το Google Pixel 2 και το Pixel 2 XL και περνώντας επίσης από το Pixel 3 και το Pixel 3 XL, η Google αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια ειδική λειτουργία “δανεισμένη” από την HTC που σας επιτρέπει να αγγίξετε τις πλευρές του smartphone για να ξεκινήσετε το Google Βοηθός (η λειτουργία ονομάζεται “Active Edge”). Όσοι δοκιμάζουν την πρώτη έκδοση beta του Android Q έχουν αναφέρει κάτι νέο για αυτήν τη λειτουργία.

Φαίνεται ότι τα smartphone Pixel με Android Q στο πλοίο θα επιτρέψουν στους χρήστες να ξαναγράψουν τη λειτουργία “Active Edge”. Αυτήν τη στιγμή είναι κρυμμένη στις επιλογές προγραμματιστή κάτω από το στοιχείο ADB, υπάρχει η επιλογή “safe help_gesture_any_assistant” που σας επιτρέπει να επιλέξετε οποιαδήποτε από τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο smartphone σας αντί για τον Βοηθό Google.

Δεν γνωρίζουμε εάν αυτή η επιλογή θα υπάρχει στην τελική έκδοση του Android Q, καθώς η Google κάνει τα πάντα για να κάνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν περισσότερο τον ψηφιακό τους βοηθό.

Τέλος πάντων, να θυμάστε ότι δίνεται μεγάλη προσοχή στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Στο Android Q, το λειτουργικό σύστημα δίνει στους χρήστες ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στις εφαρμογές, επιτρέποντας την πρόσβαση σε κοινόχρηστα αρχεία. Οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν την πρόσβαση σε εφαρμογές σε φωτογραφίες και βίντεο ή σε συλλογές ήχου μέσω νέων αδειών χρόνου εκτέλεσης.

Η Google κυκλοφόρησε τόσο τα αρχεία OTA που θα εγκατασταθούν χειροκίνητα όσο και τις εργοστασιακές εικόνες του Android Q για όλα τα pixel.

Για να λάβετε την έκδοση beta στο Pixel σας, πρέπει να εγγραφείτε στο δημόσιο πρόγραμμα δοκιμών. Ξεκινώντας από την επόμενη έκδοση beta, ωστόσο, η Google θα διαθέσει επίσης το Android Q σε άλλα smartphone που δεν ανήκουν στη σειρά Pixel. Εάν ναι, σας συνιστούμε να εγγραφείτε στο Πρόγραμμα Android Beta.

ΔΡΟΜΟΣ