Το Android Q ονομάζεται Android 10: είναι επίσημο, το Google στερείται επιδόρπιο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 23 Αυγ 2019 στις 8 ώρες και 32 λεπτά

Το Android 10 είναι το επίσημο όνομα για την επόμενη μεγάλη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google για κινητά. Η εταιρεία Mountain View βάζει τέλος στα ονόματα των επιδορπίων, ένα σύστημα που θεωρείται πολύ περίπλοκο για να κατανοήσουν οι καταναλωτές. Το λογότυπο και η οπτική ταυτότητα του Android έχουν επίσης αλλάξει.

Ξεχάστε το Android 10 Q, ας πούμε Android 10 μικρός. Η Google δημοσίευσε μια ανάρτηση ιστολογίου από τον Sameer Samat, αντιπρόεδρο διαχείρισης προϊόντων για Android, στην οποία μας λένε για έναν επανασχεδιασμό της ταυτότητας του Android. Αρχικά, λοιπόν, με αυτήν την αλλαγή στρατηγικής για το όνομα: όχι άλλα ονόματα επιδορπίων, παραμένουμε σε αριθμούς για λόγους σαφήνειας. Η πίτα του Android 9 είναι επομένως η τελευταία λιχουδιά που συνδέεται με το Android.

Android 10: Τα ονόματα επιδορπίων έχουν τελειώσει

«Η ομάδα μηχανικών μας χρησιμοποιούσε πάντα εσωτερικούς κωδικούς ονομάτων για κάθε έκδοση του Android, με βάση νόστιμες λιχουδιές ή επιδόρπια, με αλφαβητική σειρά. Αυτή η σύμβαση ονομασίας έγινε επίσης ένα διασκεδαστικό μέρος της εκδρομής στο κοινό. Αλλά με τα χρόνια ακούσαμε ότι τα ονόματα δεν γίνονται πάντα κατανοητά από όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας »., εξηγεί ο Sameer Samat. Παίρνει το παράδειγμα του Android Lollipop, το οποίο ήταν προβληματικό σε ορισμένες περιοχές όπου τα “L” και “R” προφέρονται τα ίδια. Μερικοί δεν μπορούσαν τότε να καταλάβουν ότι ήταν η έκδοση του Android μετά το KitKat. “Είναι ακόμη πιο δύσκολο για τους νέους χρήστες Android, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τη σύμβαση ονομασίας, να γνωρίζουν εάν το τηλέφωνό τους βρίσκεται στην τελευταία έκδοση” του κινητού λειτουργικού συστήματος, συνεχίζει.

Διαβάστε επίσης: Android 10: νέες δυνατότητες και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σημαντική ενημέρωση

“Ως παγκόσμιο λειτουργικό σύστημα, είναι σημαντικό αυτά τα ονόματα να είναι σαφή και προσιτά σε όλους στον κόσμο”, λέει η Google. Εάν τα ονόματα που χρηματοδοτούνται από επωνυμίες όπως το KitKat και το Oreo είναι εύκολα κατανοητά, άλλα είναι πιο περίπλοκα στην κατανόηση ανάλογα με τη γλώσσα και τον πολιτισμό. Με το Android 9, για παράδειγμα, πρέπει να γνωρίζετε την αγγλική λέξη “Pie” για να καταλάβετε. Και σε ορισμένες περιοχές, η πίτα σημαίνει πιο συχνά αλμυρά πιάτα από επιδόρπιο. Και για το Marshmallow, η εταιρεία Mountain View συνειδητοποίησε ότι είναι μια πολύ δημοφιλής καραμέλα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά άγνωστη σε ορισμένες περιοχές του κόσμου.

Το Android αλλάζει λογότυπο

Η Google ανακοινώνει επίσης μια νέα οπτική ταυτότητα για το Android (δείτε την εικόνα στο τέλος του άρθρου). Το παλιό επέστρεψε στο 2014 και χρειαζόμασταν λίγο φρεσκάρισμα για να έχουμε ένα πιο μοντέρνο branding. Το μικρό ρομπότ είναι ακόμα εκεί, αλλά βλέπουμε μόνο το κεφάλι του, το σώμα του έχει εξαφανιστεί. Πηγαίνουμε επίσης από ανοιχτό πράσινο σε πολύ πιο σκούρο πράσινο. Τέλος, η λέξη “Android” στο λογότυπο δεν είναι πλέον πράσινη αλλά μαύρη. Είναι επομένως πιο ευανάγνωστο, ειδικά για άτομα
που έχουν προβλήματα όρασης Λοιπόν, τι νομίζεις ?

λογότυπο Android 10