Το Android Joker έχει μολύνει 24 εφαρμογές, η Apple παρουσιάζει το iPhone 11, την ενημέρωση του Nintendo Switch, ανακεφαλαίωση

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ένα κακόβουλο λογισμικό Android που ονομάζεται Joker κρύβεται σε 24 εφαρμογές του Google Play Store, η Apple παρουσιάζει τα iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max, η ενημέρωση υλικολογισμικού 9.0.0 είναι διαθέσιμη στο διακόπτη Nintendo… Έχουμε τελειώσει ενημέρωση για τις πρόσφατες ειδήσεις.

Πολύ απασχολημένος ανακαλύπτοντας τις καινοτομίες του καταλόγου Netflix (συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικής σεζόν 2 του Elite) δεν έχετε βρει το χρόνο να ακολουθήσετε τις ειδήσεις μαζί μας. Μην πανικοβληθείτε αγαπητοί αναγνώστες, σας λέμε ότι χάσατε.

Android: Το κακόβουλο πρόγραμμα Joker κρύβεται σε αυτές τις 24 εφαρμογές Play Store

Σύμφωνα με τον Aleksejs Kuprins, ερευνητή ασφάλειας υπολογιστών στο CSIS, το κακόβουλο λογισμικό Joker κρύβεται σε 24 εφαρμογές Android που είναι διαθέσιμες στο Google Play Store. Το λογισμικό μπορεί να μεταβεί αυτόματα σε μια ιστοσελίδα που προσφέρει μια υπηρεσία επί πληρωμή (προφανώς προσφέρεται από χάκερ) και να εγγραφεί ο χρήστης χωρίς να το γνωρίζει. Για να επιτύχει τους σκοπούς του, ο Τζόκερ καταλαμβάνει SMS επιβεβαίωσης που αποστέλλονται από υπηρεσίες επί πληρωμή. ” Ο Τζόκερ έχει δηλώσει τα θύματά του για μια υπηρεσία που κοστίζει 6,71 € την εβδομάδα »υπογραμμίζει ο ερευνητής. Η Google κατάργησε γρήγορα τις 24 μολυσμένες εφαρμογές από το Play Store.

Διαβάστε: Λίστα 24 εφαρμογών Android που έχουν μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό Joker

iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max: εδώ είναι οι νέοι βασιλιάδες της φωτογραφίας σύμφωνα με την Apple

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τον Σεπτέμβριο του 2019, η Apple σήκωσε το πέπλο στα iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max. Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών που είναι κοινές για τις τρεις παραλλαγές, μπορούμε να αναφέρουμε τη συμβατότητα με το Wifi 6, τις μεγαλύτερες μπαταρίες και ένα Apple A13 SoC χαραγμένο στα 7nm. Όπως το iPhone XR, το iPhone 11 στοχεύει να παρέχει μια προσιτή εναλλακτική λύση. Πουλήθηκε στα 899 €, το smartphone κληρονομεί έναν διπλό αισθητήρα φωτογραφιών 12 Mp και μια οθόνη LCD «Liquid Retina» 6,1 ιντσών. Από την πλευρά του, το iPhone 11 Pro ενισχύεται από οθόνη 5,8 ιντσών AMOLED Super Retina XDR. Προσφέρεται από 1159 €, είναι εξοπλισμένο με τριπλό αισθητήρα φωτογραφιών που αποτελείται από 3 μονάδες 12 Mp. Τέλος, το iPhone 11 Pro Max ξεχωρίζει με την οθόνη AMOLED Super Retina XDR 6,5 ιντσών. Ξεκινά από 1.259 €.

Διαβάστε: όλα σχετικά με τα iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max

Nintendo Switch: ενημέρωση υλικολογισμικού 9.0.0, τι νέο υπάρχει και πώς να το εγκαταστήσετε

Η Nintendo μόλις έθεσε στο διαδίκτυο μια νέα σημαντική ενημέρωση υλικολογισμικού για το Nintendo Switch, η οποία επομένως πηγαίνει στην έκδοση 9.0.0. Αυτή η έκδοση προσθέτει μια λειτουργία αναζήτησης στις Ειδήσεις. Σημειώνουμε επίσης την προσθήκη “Συναγερμών ειδοποίησης” στις ρυθμίσεις του συστήματος. Επιπλέον, η Nintendo βελτίωσε επίσης τη σταθερότητα του συστήματος και διόρθωσε ορισμένα σφάλματα. Εξηγούμε πώς να εγκαταστήσετε την ενημέρωση παρακάτω.

Διαβάστε: Nintendo Switch – πώς να εγκαταστήσετε την ενημέρωση υλικολογισμικού 9.0.0