Το Android 9 Pie είναι ήδη εγκατεστημένο στο 22,6% των smartphone χάρη στο Treble

Το Android 9 Pie είναι ήδη εγκατεστημένο στο 22,6% των smartphone χάρη στο Treble

Το Android 9 Pie είναι ήδη εγκατεστημένο σε 22,6% των smartphone Android που κυκλοφορούν, ανακοινώνει με υπερηφάνεια το Google. Επομένως, η Pie αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από τους προκατόχους της, Oreo και Nougat. Η εταιρεία επαινεί ιδιαίτερα τα πλεονεκτήματα του Project Treble και τις προσπάθειες πολλών κατασκευαστών να ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μετά από αρκετούς μήνες σιωπής, η Google ενημέρωσε επιτέλους τα στοιχεία σχετικά με τη διανομή Android. Η εταιρεία Mountain View στην πραγματικότητα δεν ανέφερε την ανάπτυξη της ενημέρωσης Android 9 Pie από τον Μάιο του 2019.

Ανάλυση Android: Το Pie είναι εγκατεστημένο στο 22,6% των smartphone και αναπτύσσεται γρηγορότερα από τα Oreo και Nougat

Δώδεκα μήνες μετά την κυκλοφορία του, το Android 9 Pie εγκαθίσταται στο 22,6% των smartphone που κυκλοφορούν. Με την πρώτη ματιά, αυτό το ποσοστό μπορεί να φαίνεται γελοίο. Ωστόσο, η 9η έκδοση του Android έχει κυκλοφορήσει πολύ πιο γρήγορα από τις προηγούμενες επαναλήψεις, Oreo και Nougat.

“Στα τέλη Ιουλίου 2018, λίγο πριν από την κυκλοφορία του Android 9 Pie, το Android 8.0 (Oreo) αντιπροσώπευε μόνο το 8,9% του οικοσυστήματος” Η Google καθορίζει στην ανάρτηση ιστολογίου της. “Στα τέλη Αυγούστου 2019, λίγο πριν από την κυκλοφορία του Android 10, το Android 9 (Pie) αντιπροσώπευε ήδη το 22,6% του οικοσυστήματος Android” υπογραμμίζει την εταιρεία Mountain View, που επιθυμεί να επισημάνει την πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια.

Το Android 9 Pie είναι προς το παρόν η πιο χρησιμοποιημένη έκδοση του Android στον κόσμο, μπροστά από το Oreo. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Android που μια νέα έκδοση ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης τόσο γρήγορα. Η Google αποδίδει αυτήν την ταχεία διάθεση στο Project Treble, μια ενημέρωση πλαισίου που απλοποιεί τη μεταφορά σημαντικών ενημερώσεων Android για όλους τους κατασκευαστές smartphone. Το Treble επιτρέπει έτσι στην ενημέρωση του Android 9 Pie να αναπτυχθεί γρηγορότερα από το Oreo ή το Nougat την εποχή τους. Κατά μέσο όρο, οι ενημερώσεις Nougat χρειάστηκαν 192 ημέρες για να φτάσουν σε σύγκριση με 170 για το Oreo και τώρα 118 ημέρες για το Android Pie.

Το Android 10 θα αναπτυχθεί ακόμη πιο γρήγορα από το Pie, λέει η Google

Η Google διαβεβαιώνει ότι το Android 10 βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη πιο γρήγορα από το Pie. Αυτό το καλοκαίρι, 18 smartphone από 12 διαφορετικούς κατασκευαστές κατάφεραν να επωφεληθούν από μια έκδοση beta της ενημέρωσης Android 10. Πέρυσι, το πρόγραμμα Android Oreo beta περιελάμβανε 7 συσκευές από 7 διαφορετικούς κατασκευαστές. Η ομάδα συγχαίρει τα Xiaomi, OnePlus, Essential και Nokia ιδιαίτερα για την ανταπόκρισή τους.

Μέχρι το τέλος του 2019, οι ASUS, LG, Motorola, OPPO, Realme, Samsung, Sharp, Sony, Transsion και Vivo θα έχουν ξεκινήσει την ανάπτυξη του Android 10 σε smartphone στον κατάλογό τους. Τι πιστεύετε για τις προσπάθειες της Google; Θα καταλήξει η εταιρεία να τερματίσει τον κατακερματισμό του Android; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.