Το Android 11: σκοτεινή λειτουργία μπορεί να προγραμματιστεί σύμφωνα με τις ώρες της ημέρας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 14 Φεβρουαρίου 2020 στις 17 ώρες και 29 λεπτά

Με το Android 10, η σκοτεινή λειτουργία σε όλο το σύστημα είναι πλέον πραγματικότητα, αλλά η λειτουργία θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο χρήσιμη με την επιλογή προγραμματισμού μιας ενεργοποίησης από μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας. Οι τελευταίες ειδήσεις είναι ότι η Google σχεδιάζει να αναπτύξει αυτήν τη λειτουργία στο Android 11.

ο σκοτεινή λειτουργία είναι δημοφιλές αυτές τις μέρες για διάφορους λόγους. Μερικοί χρήστες προτιμούν να το ενεργοποιούν όλη την ώρα επειδή είναι πιο εργονομικό, άλλοι επειδή έχουν μικρότερο αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Για ακόμα άλλους, η λειτουργία Dark Mode ενεργοποιείται για να αποτρέψει την καταπόνηση των ματιών μετά το σκοτάδι. Σε αυτήν την τελευταία περίπτωση, προγραμματίστε την ενεργοποίησή του ανάλογα με την ώρα της ημέρας είναι ένα τόσο χρήσιμο χαρακτηριστικό.

Εμφανιζόμενο στα beta του Android 10, το χρονοδιάγραμμα Dark Mode με βάση το χρόνο καταργήθηκε τελικά στη σταθερή έκδοση λόγω ορισμένων σφαλμάτων. Για παράδειγμα, ορισμένες εφαρμογές θα μπορούσαν να επανεκκινήσουν χωρίς λόγο, ενώ βρίσκονται σε πλήρη χρήση. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η Google για την εφαρμογή της συνδέονται επίσης με έναν άλλο παράγοντα: τις ώρες του ηλιοβασιλέματος και της ανατολής ανάλογα με την τοποθεσία των χρηστών. “ Ο υπολογισμός των ηλιοβασιλέματος / ηλιοβασιλέματος είναι πολύ δύσκολος, ειδικά για τοποθεσίες κοντά στους βόρειους / νότιους πόλους Ο Chris Banes, ένας προγραμματιστής της Google εξήγησε πριν από μερικές εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης – Android 10: πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία

Αυτή η εξήγηση μπορεί ωστόσο να είναι εκπληκτική δεδομένου ότι είναι δυνατό να προγραμματιστεί η ενεργοποίηση του νυχτερινού φωτισμού σύμφωνα με τις ώρες της ημέρας από το Android Nougat. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους: μπορείτε είτε να ορίσετε ένα χρονικό διάστημα (για παράδειγμα από τις 9 μ.μ. έως τις 8 π.μ.) είτε να ρυθμίσετε μια αυτόματη ενεργοποίηση. Στη συνέχεια, το Android εντοπίζει αυτόματα την ώρα της ανατολής / δύσης του ήλιου ανάλογα με την τοποθεσία σας. Ο Chris Banes διευκρίνισε ότι για τεχνικούς λόγους, η Google δεν σκόπευε να χρησιμοποιήσει το ίδιο στοιχείο για να χειριστεί αυτήν τη λειτουργία σε σχέση με τη σκοτεινή λειτουργία.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες ζητούν την επιλογή για αρκετές εβδομάδες. Καλά νέα: σε ένα σχόλιο στο Google Issue Tracker, ένα φόρουμ όπου οι προγραμματιστές και η Google συζητούν σφάλματα σχετικά με το Android, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτήν τη λειτουργία έχουν πλέον επιλυθεί και ότι έρχεται. στην επόμενη έκδοση του Android.

Πηγή: XDA Developers