Το Android 11 θα ανακαλέσει αυτόματα τα δικαιώματα για εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Android 11 Developers Preview 3 προσφέρει μια νέα επιλογή για ανάκληση δικαιωμάτων για εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε πολύ ή δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Η ρύθμιση πρέπει να προσαρμόζεται ξεχωριστά για κάθε εφαρμογή. Αυτήν τη στιγμή είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Πίστωση: Phonandroid / Unsplash

Το Android 11 Developer Preview 3 διαθέτει μια νέα ρύθμιση για τη διαμόρφωση δικαιωμάτων για κάθε εφαρμογή. Μια νέα επιλογή που ονομάζεται “Αυτόματη ανάκληση δικαιωμάτων” εμφανίζεται στο μενού που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τα δικαιώματα κάθε εφαρμογής στο Ρυθμίσεις> Εφαρμογές και ειδοποιήσεις> [nom de l’application] > Εξουσιοδοτήσεις.

Η Google εξηγεί ακριβώς κάτω από την επιλογή: “Για την προστασία των δεδομένων σας, τα δικαιώματα για αυτήν την εφαρμογή θα αφαιρεθούν εάν η εφαρμογή δεν χρησιμοποιηθεί για αρκετούς μήνες.” Στην οθόνη εμφανίζεται επίσης ένα Msgstr “Λίστα αυτόματων ανακλήσιμων αδειών”. Το να επιτρέψετε στο Android να ανακαλεί αυτόματα τα δικαιώματα των εφαρμογών σας είναι εκ των προτέρων αποτελεσματικό για ανακτήστε τον έλεγχο σε αυτό που έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές σας.

Αυτά τα δικαιώματα είναι μερικές φορές χρησιμοποιείται από αδίστακτους προγραμματιστές για να απορροφήσει τα προσωπικά σας δεδομένα ή να εκτελέσει ενέργειες στο smartphone σας χωρίς να το γνωρίζετε. Η Apple έχει επίσης υιοθετήσει μια παρόμοια προσέγγιση στο iOS 13: δεν είναι πλέον δυνατή η άμεση παροχή μόνιμων δικαιωμάτων για μια δεδομένη εφαρμογή. Τα δικαιώματα είναι προσωρινά και το σύστημα ρωτά τακτικά εάν απαιτείται ή όχι μια συγκεκριμένη άδεια.

Διαβάστε επίσης: Android 11 – νέες δυνατότητες και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ενημέρωση

Προς το παρόν η δυνατότητα φαίνεται απενεργοποιημένη από προεπιλογή σε αυτήν την προεπισκόπηση προγραμματιστών. Αυτό θα πρέπει να περιορίσει σημαντικά τον αντίκτυπο. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν η δυνατότητα μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα ή όχι όταν πληρούνται ένα σύνολο προϋποθέσεων. Φανταζόμαστε επίσης ότι η επιλογή θα ενεργοποιηθεί από προεπιλογή όταν είναι διαθέσιμη η έκδοση καταναλωτή του Android 11.

Αυτόματη ανάκληση δικαιωμάτων

Πηγή: Αστυνομία Android