Το Android 10 είναι επίσημο: Η Google κυκλοφορεί την ενημέρωση στα Pixels

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11 ώρες και 28 λεπτά

Το Android 10 έχει ξεκινήσει επίσημα να κυκλοφορεί στα Google Pixels. Εάν διαθέτετε ένα από τα smartphone της εταιρείας, η ενημέρωση θα πρέπει να είναι διαθέσιμη OTA τις επόμενες ώρες, εάν αυτό δεν ισχύει ήδη.

Όπως ανακοινώθηκαν οι διαρροές τις τελευταίες ημέρες, άρχισε την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου η ανάπτυξη του Android 10. Όπως συνήθως, η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος είναι διαθέσιμη αρχικά στο Google Εικονοκύτταρο. Πρώτα το πιο πρόσφατο: Google Pixel 3, Pixel 3 XL, αλλά και τα Pixel 3a και 3a XL. Τα παλαιότερα μοντέλα μέχρι το Pixel πρώτης γενιάς περιλαμβάνονται επίσης στη λίστα με την πρώτη εξυπηρέτηση και θα πρέπει να λάβουν την ενημέρωση OTA τις επόμενες ώρες, αν όχι ημέρες.

Το Android 10 είναι τελικά διαθέσιμο στο Google Pixels

Ο επίσημος ιστότοπος Android είναι τώρα στα χρώματα του Android 10. Η Google παρουσιάζει τις βασικές νέες δυνατότητες που προσφέρει αυτή η νέα έκδοση. Η πρώτη αλλαγή που θα πρέπει να συνηθίσουμε είναι ότι το Android 10 δεν έχει όνομα επιδόρπιο και θα είναι το ίδιο για μελλοντικές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Όσον αφορά τις νέες δυνατότητες του Android 10, είναι σύμφωνες με αυτό που περιμέναμε.

Η Google προωθεί το “Live Caption”, μια δυνατότητα που επιτρέπει Android 10 για αυτόματη λεζάντα βίντεο, podcast και μηνύματα ήχου κάνοντας μια ζωντανή μεταγραφή. Μοιάζει λίγο με την αυτόματη λεζάντα του YouTube, εκτός από τη νέα δυνατότητα του Android που δεν χρειάζεται σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Για τα υπόλοιπα, έχουμε τη νέα σκοτεινή λειτουργία σε όλο το σύστημα, έξυπνες απαντήσεις από κάρτες ειδοποιήσεων και βελτιωμένη πλοήγηση με κίνηση, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών. Η Google μιλά επίσης για μια νέα επιλογή προσβασιμότητας που ονομάζεται ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΗΧΟΥ. Χάρη σε αυτό, το smartphone σας μπορεί να ενισχύσει τον ήχο, να φιλτράρει τον θόρυβο του φόντου και να προσαρμόσει καλύτερα την ακοή σας για να ακούσει πιο καθαρά τους ήχους σας και αυτό που σας περιβάλλει.

Εκτός από τα Google Pixels, η νέα έκδοση θα φτάσει πολύ γρήγορα σε απόθεμα smartphone Android και ως συνήθως με πολύ πιο αργό ρυθμό σε άλλους. Μπορείτε να δείτε το άρθρο μας σχετικά με τα smartphone που είναι συμβατά με το Android 10 και τα οποία θα λάβουν την ενημέρωση τους επόμενους μήνες.