Το Android είναι πλέον πιο σημαντικό για τη Microsoft από τα Windows

Phonandroid : actu Android et High-tech

Σε μια συνέντευξη με την Wired, η Satya Nadella, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft είπε ότι «το λειτουργικό σύστημα δεν είναι πλέον το πιο σημαντικό» για την εταιρεία. Προτεραιότητα θα δοθεί σε εφαρμογές, υπηρεσίες και Microsoft Graph.

Microsoft

Στο τέλος μιας κουραστικής μέρας για την εταιρεία Redmond, η οποία παρουσίασε τα Surface Laptop 3, Surface Pro 7, Surface Neo και το νέο smartphone της, το Surface Duo, η Satya Nadella του συγκροτήματος κάθισε στο μικρόφωνο του Ενσύρματο για να συζητήσουμε τη στρατηγική της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Αυτός που έχει ήδη αναθεωρήσει το τμήμα Windows της Microsoft πέρυσι χωρίζοντας με τον ιστορικό διευθυντή του, Terry Myerson, το εξήγησε Τα Windows εξακολουθούν να είναι μια σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά όχι το μέλλον τους.

Για τη Microsoft, προτεραιότητα είναι οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες

Η Satya Nadella θέλει η ομάδα να επικεντρωθεί στο Microsoft Graph, μια συλλογή API που συνδέονται με τις υπηρεσίες cloud της Microsoft και λειτουργούν ως πύλη για τα Windows, το Office 365 και το Azure. Η επιθυμία του είναι να συνεργαστεί με την Google για να ενσωματώσει αυτό το εργαλείο πιο βαθιά στο Android..

Δεν έχουν διαρρεύσει τεχνικές πληροφορίες σχετικά με το είδος της συνεργασίας που έχει συναφθεί μεταξύ των δύο γιγάντων. Η Microsoft μόλις παρουσίασε πρωτότυπα συσκευών διπλής οθόνης, το Surface Neo και το Surface Duo. Εάν το πρώτο εκτελεί Windows 10X, το δεύτερο εκτελεί λειτουργικό σύστημα Google. Η Microsoft εξηγεί ότι συνεργάστηκε με την Google για την καλύτερη ενσωμάτωση του API και τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη.

Η Microsoft έχει εγκαταλείψει το δικό της λειτουργικό σύστημα για κινητά (Windows Phone ή Windows 10 Mobile ανάλογα με την περίοδο) και ελπίζει να ξεκινήσει εκ νέου ως κατασκευαστής τηλεφώνων Android. Θα μπορούσε να συμβάλει στο Android Open Source Project με τον ίδιο τρόπο που συμμετέχει στο έργο Chromium, για να βελτιώσει την αλληλεπίδραση μεταξύ του λειτουργικού συστήματος για κινητά και των υπηρεσιών της Microsoft. Ο Διευθύνων Σύμβουλος συνειδητοποιεί ότι τα Windows εξακολουθούν να είναι σημαντικά, ειδικά για τις επιχειρήσεις, αλλά αυτό η πλειονότητα της πληροφορικής έχει μετακινηθεί στην κινητικότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μάρκα άρχισε πριν από αρκετά χρόνια να διανέμει τις δικές της εφαρμογές σε καταστήματα Android και iOS.

Πηγή: Ενσύρματο