Το Amazon Prime Video ενώνει τις δυνάμεις του με το Netflix στη Γαλλία και καταλαμβάνει τη 2η θέση στην αγορά VOD

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Netflix είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής υπηρεσία VOD στη Γαλλία, αλλά το Amazon Prime Video συνεχίζει να περιορίζει το χάσμα μεταξύ τους. Σύμφωνα με το τελευταίο βαρόμετρο CNC (Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου και Κινούμενης Εικόνας), η πλατφόρμα Amazon κατέλαβε τη δεύτερη θέση για πρώτη φορά στην κατάταξη των κυριότερων παραγόντων της αγοράς στη Γαλλία.

Το CNC δημοσιεύει τακτικά το απόθεμά του σχετικά με την αγορά βίντεο κατά παραγγελία στη Γαλλία. Η τελευταία έκθεσή του δείχνει ότι ο τομέας εξακολουθεί να αναπτύσσεται έντονα (+ 43%) τους πρώτους εννέα μήνες του 2019 σε σύγκριση με πέρυσι. Τον Σεπτέμβριο, Το Netflix παρέμεινε η πιο δημοφιλής υπηρεσία με μερίδιο αγοράς 56,6%. Βίντεο Prime Amazon κερδίζει μία θέση και είναι τώρα στη δεύτερη θέση, ενώ τον Απρίλιο, κατείχε ακόμη την 5η θέση στην κατάταξη.

Η διαμόρφωση της αγοράς δεν μοιάζει απαραιτήτως με τη γνώμη μας, καθώς οι πλατφόρμες που λαμβάνονται υπόψη είναι πολλές και ποικίλες. Η Amazon κέρδισε 6 βαθμούς σε σύγκριση με τον Αύγουστο και έφτασε το 21,8% του μεριδίου αγοράς μπροστά από το Canal + Séries, τη νέα υπηρεσία streaming 100% από τον όμιλο Canal που έχει το πλεονέκτημα ότι ανέβηκε πολύ γρήγορα στη σκάλα από τότε θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2019. Το μερίδιο αγοράς του ήταν 20,7% το Σεπτέμβριο. Το Orange (OCS) έρχεται στην 4η θέση με 19,5%, ακολουθούμενο από το MyTF1 VoD (16,7%).

Διαβάστε επίσης – Netflix, Amazon Prime Video, Canal + Séries, OCS, Disney +, Apple TV +: σύγκριση ροής βίντεο

Το Netflix και το Amazon Prime Video πρωτοπορούν ενώ περιμένουν Apple TV + και Disney +

Το Apple TV +, το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές Νοεμβρίου στη Γαλλία, προφανώς απουσιάζει από την κατάταξη που λαμβάνει υπόψη τη διαμόρφωση της αγοράς στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η Apple εκπροσωπείται σήμερα από iTunes που έρχεται στην 8η θέση με μερίδιο αγοράς 11,2%. Είμαστε περίεργοι να μάθουμε πώς έχει η νέα πλατφόρμα τους επόμενους μήνες, αλλά είναι ήδη πολύ κακό, δεδομένου ότι τα δεδομένα υπογραμμίζουν το χαμηλό ενδιαφέρον της σειράς Apple TV + στο κοινό σε σύγκριση με εκείνα του Netlfix και «Amazon Prime βίντεο. Η Disney + έρχεται επίσης πολύ σύντομα και θα μπορεί να βασιστεί στη δύναμη των διαφόρων franchise που ανήκουν στη Disney για να πείσει τον μεγάλο αριθμό.

Αγορά VoD στη Γαλλία

Πηγή: CNC