Το Amazon Echo Show μπορεί να αναγνωρίσει αντικείμενα χάρη στο Alexa’s Show and Tell

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Amazon μόλις αποκάλυψε ένα νέο χαρακτηριστικό της Alexa. Ονομάζεται “Show and Tell”, είναι σε θέση να αναγνωρίζει αντικείμενα και σκοπεύει να βοηθήσει τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Οι έξυπνες οικιακές συσκευές και οι έξυπνοι βοηθοί φωνής έχουν διευκολύνει τη ζωή των ατόμων με αναπηρία, επιτρέποντάς τους να εκτελούν περισσότερες καθημερινές ενέργειες. Η Amazon παρουσιάζει τώρα μια νέα δυνατότητα στη συσκευή Echo Show, η οποία ενσωματώνει την Alexa. Που ονομάζεται Εμφάνιση και Πείτε, σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους τυφλούς πελάτες και τους χρήστες με προβλήματα όρασης να αναγνωρίσουν οποιοδήποτε καθημερινό αντικείμενο τοποθετώντας τους μπροστά από την κάμερα της Alexa και ρωτώντας τους τι είναι.

Αυτό το χαρακτηριστικό χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό τεχνικών όρασης υπολογιστή και μηχανικής μάθησης για την αναγνώριση αντικειμένων που βλέπουν Echo Show. Το τελευταίο είναι μια εξέλιξη του έξυπνου ηχείου που διαχειρίζεται η Alexa και βρήκε τη θέση της στις κουζίνες. Βοηθά τους χρήστες του σε διάφορες εργασίες, όπως ρύθμιση του χρονοδιακόπτη, παρακολούθηση ή ακρόαση βίντεο συνταγών ή ακρόαση μουσικής κατά το μαγείρεμα.

Διαβάστε επίσης: Amazon Alexa, οι καλύτερες φωνητικές εντολές που μπορείτε να δοκιμάσετε στο ηχείο Echo

Το Show and Tell αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τυφλούς υπαλλήλους της Amazon

Για να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα, οι πελάτες μπορούν απλά να μιλήσουν και να ρωτήσουν ” Alexa, τι κρατάω; ” Ή ” Alexa, τι έχω στο χέρι μου; ” Η Alexa είναι επίσης σε θέση να δίνει προφορικές και ακουστικές οδηγίες για να βοηθήσει τους πελάτες να τοποθετήσουν το αντικείμενο μπροστά από την κάμερα της συσκευής.

Η Amazon εξηγεί ότι αυτή η δυνατότητα αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τυφλούς υπαλλήλους της Amazon, συμπεριλαμβανομένου του ανώτερου μηχανικού προσβασιμότητας Josh Miele, ο οποίος συγκέντρωσε σχόλια από τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης ως μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης. Η εταιρεία συνεργάστηκε επίσης με το Vista Center for the Blind στο Santa Cruz για προκαταρκτική έρευνα, ανάπτυξη προϊόντων και δοκιμές.

Διαβάστε επίσης: Alexa, πώς να αποτρέψετε τους υπαλλήλους της Amazon να ακούσουν τις συνομιλίες σας

Με το Show and Tell, η Amazon ελπίζει να φτάσει στη μεγάλη αγορά τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου Πιστεύεται ότι 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν προβλήματα όρασης. Το Show and Tell είναι πλέον διαθέσιμο σε χρήστες των ΗΠΑ σε συσκευές Echo Show πρώτης και δεύτερης γενιάς.

Πηγή: Amazon