Το Alphabet (Google) έχει πλέον περισσότερα χρήματα από την Apple

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, είναι ο όμιλος με τα περισσότερα χρήματα στο αποθεματικό στον κόσμο με 117 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Έτσι υπερβαίνει την Apple και τα 102 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, τα οποία ήταν νούμερο ένα μέχρι τώρα.

Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, έγινε το δεύτερο τρίμηνο του 2019 ο όμιλος με τα μεγαλύτερα μετρητά στον κόσμο. Σύμφωνα με τους Financial Times, έχει στα αποθεματικά του 117 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 102 δισεκατομμυρίων για την Apple που ήταν μέχρι τώρα ο νούμερο 1 του θέματος.

Το αλφάβητο (Google) γίνεται πλουσιότερο από την Apple

Τι να κάνετε λοιπόν με αυτό το φανταστικό πόλεμο; Σύμφωνα με τα οικονομικά μέσα, αυτή η ανακοίνωση θα ενθαρρύνει τους μετόχους να ασκήσουν πίεση στο διοικητικό συμβούλιο για να αυξήσουν την πληρωμή μερισμάτων. Μια κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί έξυπνα, επειδή το Alphabet θα εκτίθεται τότε σε αυξημένη εποπτεία από τις ρυθμιστικές αρχές. Η τελευταία, ιδιαίτερα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν διστάζει πλέον να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στην εταιρεία. Πριν από λίγους μήνες, οι Βρυξέλλες πρόστιμο στην Google 1,49 δισεκατομμύρια ευρώ για το AdSense για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και τα αποθεματικά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή αυτών των προστίμων.

Αυτό το βουνό μετρητών μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αγορά εταιρειών. Κάθε μήνα, βλέπουμε μια αναφορά από έναν αναλυτή που συμβουλεύει μια συγκεκριμένη μεγάλη ομάδα να αποκτήσει μια τέτοια εταιρεία. Στις αρχές του 2019, ένας από αυτούς τους ειδικούς εξήγησε γιατί η Apple πρέπει να αγοράσει το Netflix. Τέλος, η εταιρεία Cupertino εξέτασε τη δημιουργία της δικής της πλατφόρμας Apple TV +. Συνεπώς, πραγματοποιούνται επενδύσεις για την παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου εδώ. Η Apple ενδιαφέρεται επίσης για βιντεοπαιχνίδια με το Apple Arcade και τα αποκλειστικά παιχνίδια της για iPhone, iPad, Mac και Apple TV. Πρόσφατα, ένας αναλυτής πρότεινε στην Apple να αγοράσει το Activision-Blizzard για να καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην αγορά βιντεοπαιχνιδιών.

Διαβάστε επίσης: Google, Apple, Facebook και Amazon: ένας Αμερικανός γερουσιαστής θέλει να διαλύσει το GAFA

Η Google θα μπορούσε να πειρασθεί από την απόκτηση ενός μεγάλου καπακιού στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών, ο οποίος θα ξεκινήσει την υπηρεσία cloud gaming Stadia τον Νοέμβριο. Αυτό θα του επέτρεπε να ανταγωνιστεί καλύτερα την προσφορά της Microsoft, η οποία υπόσχεται να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα με το xCloud + Xbox Game Pass Ultimate και η οποία θα επισκιάσει το Stadia. Η Google έχει τα χρήματα για αυτό, μένει να δούμε αν έχει τη θέληση.

Πηγή: Financial Times