Το AdwCleaner στα Windows 10 αντιμετωπίζει τώρα το bloatware

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το AdwCleaner, το διάσημο λογισμικό anti-adware μπορεί τώρα να αφαιρέσει το bloatware στα Windows 10. Η τελευταία έκδοση της εφαρμογής σάς επιτρέπει να απαλλαγείτε από το λογισμικό που είναι προεγκατεστημένο από κατασκευαστές.

Το AdwCleaner είναι μια δημοφιλής λύση στο Windows 10 για την εξάλειψη ανεπιθύμητου λογισμικού, όπως adware και αεροπειρατές που συχνά μολύνουν προγράμματα περιήγησης. Στην έκδοση 7.4 που μόλις κυκλοφόρησε, το λογισμικό περιλαμβάνει ένα εργαλείο που στοχεύει ειδικά στο blotware. Ως υπενθύμιση, AdwCleaner είναι μια δωρεάν εφαρμογή, σε αντίθεση με την Malwarebyte, την άλλη λύση κατά του κακόβουλου λογισμικού που προσφέρει ο ίδιος εκδότης.

AdwCleaner: Τώρα μπορείτε να καταργήσετε προεγκατεστημένο λογισμικό στα Windows 10

Σε Android όπως και στα Windows 10, το bloatware είναι μια πραγματική μάστιγα που μπορεί να επηρεάσει την απόδοση των συσκευών μας. Σε αντίθεση με το κακόβουλο λογισμικό, αυτό το λογισμικό που έχει εγκατασταθεί από προεπιλογή δεν έχει κακόβουλη πρόθεση, αλλά καταλαμβάνει περιττό χώρο αποθήκευσης και μνήμη RAM. Το χειρότερο είναι ότι είναι συχνά αδύνατο να τα απεγκαταστήσετε εκτός αν χρησιμοποιείτε συγκεκριμένα εργαλεία. Το AdwCleaner, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη από πολλούς χρήστες, προσφέρει στην έκδοση 7.4 μια επιλογή για να το απαλλαγείτε.

Εκτός από τον πιθανό αντίκτυπο στην απόδοση, απλά πιστεύουμε ότι όταν αγοράζετε μια συσκευή – είτε πρόκειται για φορητό υπολογιστή για σχολείο, εργασία ή παιχνίδι – θα πρέπει να έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε ποια προγράμματα θα εγκατασταθούν. Αυτό το δικαίωμα θα πρέπει επίσης να ισχύει για τους τύπους λογισμικού που ενδέχεται να είναι προεγκατεστημένοι με μια συσκευή, προτού έχετε τη γνώμη σας. », Εξηγεί ο συντάκτης.

Διαβάστε επίσης : Τα καλύτερα δωρεάν antivirus για τα Windows 10

Η λύση εξετάζει τώρα bloatware ως ανεπιθύμητο λογισμικό, εάν δεν είναι κακόβουλο. Για να τα αναγνωρίσετε, κάντε απλώς μια σάρωση κανονικά. Το αποτέλεσμα περιλαμβάνει τώρα αυτές τις εφαρμογές καθώς και adware. Μπορείτε να τα διαγράψετε όπως θέλετε επιλέγοντας μερικά ή επιλέγοντας να τα διαγράψετε όλα.

Πηγή: Malwarebytes